Вучић сa представницима Срба: Приштина нескривено ка уједињењу

БЕОГРАД: Председник Александар Вучић састао се данас у Београду са политичким представницима Срба са Косова и Метохије, поводом расписивања избора у четири српске општине на северу КиМ. 
vuccich_srbi-kim_pok
Фото: Танјуг (Видео)

Састанку у Палати "Србија" присуствовало је 137 представника Срба са целог Космета, као и директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Александар Вучић изјавио је данас да је смисао свега што косовски Албанци раде да се Србима на КиМ одузме право да слободно мисле, да имају своју главу и да помињу своју државу Србију. 

"То је смисао свега. Зато се врши кампања против Српске листе и зато су и расписани локални избори на северу", рекао је Вучић после састанка са представницима Срба са КиМ.

Косовски Албанци желе да укину Србима право на мишљење, рекао је он и додао да је Тодосијевић разрешен само зато што је рекао истину о Рачку иако , како каже, данас сви знају да је то било фабриковање од стране Вилијама Вокера.

"Као да су они фини момци, који су се борили за слободу против неких злоковаца, као да је Тодосијевић побио 19 сведока, а не неко други. Изговорио је нешто што се не свиђа албанском криминалном лобију...Тодосијевићу, не смеш да будеш ту...Али, то је усмерено да Срби немају своју главу, не смеју да мисле, само они коју служе њиховим интересима и који неће да помену државу Србију", рекао је он.

Они имају подршку САД и неких западних земаља, траже Србе послушнике који никад неће помунути Србију, већ хоће лепо да живе на Ким, са Албанциам и да Србија са тим нема никакве везе.

Упозорио је да такође, нескривено, раде на уједињавању Албанаца, Косова и Албаније, и то "пред очима свих, сви се праве да то не виде и да ништа нису чули, ћуте после тога". 

Председник Вучић најавио је јуче у Мостару да ће данас имати дуге разговоре с представницима Срба са КиМ, након чега очекује доношење одлуке у вези са изборима које је косовски председник Хашим Тачи расписао за места градоначелника у четири општине на северу покрајине, а о чему, додао је Вучић, он већ има неке идеје.

Вучић је, у изјави новинарима у Мостару, упитан да прокоментарише одлуку Приштине о расписивању избора, рекао да жели о томе најпре да разговара с представницима Срба са Косова и Метохије.

"Имаћемо дуге разговоре са стварним представницима Срба, онима који представљају народ, а не само себе. Очекујем да с њима донесемо одлуке. Имам одређене идеје", рекао је председник Србије.

Он је навео да нико од стварних представника Срба није консултован за то када и на који начин да буду расписани избори.

Вучић потврдио присуство на састанку у Берлину 29. априла

Александар Вучић потврдио је данас да ће се 29. априла одазвати позиву Немачке и Француске за састанак са представницима приштинске администрације у Берлину. 

Вучић је на конференцији за новинаре рекао да је позван да дође у Берлин са премијерком Аном Брнабић, а да су позвани и Хашим Тачи и Рамуш Харадинај.

Приштинска телевизија Клан Косова јавила је раније данас да би српски и албански председници и премијери, као и представници приштинске администрације требало би да се састану у Берлину 29. априла на позив Немачке и Француске, а да ће једна од тема бити и дијалог Београда и Приштине.

Састанку би, према приштинској телевизији, требало да присуствују и председник и премијер Албаније Еди Рама и Илир Мета.

Вучић:Амбасада САД би у свакој чорби да буде зачин

Амбасада САД би у свакој чорби да буде зачин, прокоментарисао је данас председник Србије Александар Вучић, на питање новинара, то шта је та амбасада објавила на твитеру да О2 телевизија није требало да уступи простор Богољубу Пјешчићу. 

"Не разумем какве све то везе има са америчком амбасадом", рекао је Вучић на питање како види то што је амбасада САД осудила на твитеру одлуку О2 телевизије да уступи простор некадашњем власнику интернет провајдера Абсолут ОК Богољубу Пјешчићу и што је Пјешчић недавно претио директору програма Н1 Југославу Цхосићу. 

"Нема појма о чему се ради, немојте се љутити, нисам пратио. Али, изгледа да воле у свакој чорби да буду зачин. Тако им се може или тако им се могло", нагласио је Вучић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести