Завршена седница Председништва СНС

БЕОГРАД: Седница Председништва Српске напредне странке (СНС) завршена је након 18 часова у седишту те странке на Новом Београду.
v
Фото: Tanjug (Sava Radovanović)

На седници је разматран предлог мандатарке Ане Брнабић за састав будуће Владе Србије.

Председник Србије и СНС и мандатарка за састав нове владестигли су у седиште странке пре почетка седнице, а међу првима су стигли Бранислав Недимовић, градоначелник Лесковца Горан Цветановић, Александар Мартиновић, председник општине Обреновац Мирослав Чучковић.

Такође, дошли су и директор Коридора Србије Зоран Бабић, Златибор Лончар, Маја Гојковић, Јадранка Јоксимовић, Горан Кнежевић, Марко Ђурић, Нела Кубуровић, Горан Весић, Биљана Поповић Ивковић, Синиша Мали, Зорана Михајловић, Марија Обрадовић...

Испред седишта напредњака је велики број медијских екипа, али нико од пристиглих функционера није им се обратио.

Очекује се да ће на седници Председништва мандатарка Ана Брнабић изнети предлог састава владе, након чега ће се јавности обратити председник Србије и СНС Александар Вучић.

Лидер напредњака ће након седнице Председништва СНС пренети став те странке и њеног руководства о предлогу мандатарке за састав нове владе.

Очекује се да ће се председник Вучић обратити око 18 сати.

Према Танјуговим информацијама, председник Вучић говориће о још неким актуелним темама, а пре свега, о борби против организованог криминала и мафије, коју је у понедељак најавио као један од приоритета државе на унутрашњем плану, у наредном периоду.

Вучић се раније данас састао с председником Српског патриотског савеза Александром Шапићем и лидером СПС Ивицом Дачићем који су јутрос били на консултацијама са мандатарком Аном Брнабић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести