Вулин: Подршка неспровођењу споразума је подршка сукобима

БЕОГРАД: Министар унутрашњих послова Александар Вулин каже да "политика пузајуће блокаде бриселског дијалога Шиптара подржане од стране земаља Квинте може изазвати сукоб који ће запалити читав Балкан".
vulin
Фото: MUP

Подршка Шиптарима да не морају да прихвате и спроведу ни оно што су сами испреговарали у Бриселу са Србима је подршка сукобима, казао је министар коментаришући најновију одлуку владе лажне државе Косово да забрани српске личне карте и да након 30. септембра укине важење регистарских ознака са именима српских градова уз најаву да ће након тог рока возила бити одузимана.

Додао је да је сада сасвим јасно "зашто се Шиптари гурају у НАТО и зашто је територија без војске и потенцијала потребна највећем војном савезу као претња инцидентом са Србијом после кога ће се умешати велике силе".

Србија ће наставити да се бори за мир, али сва одговорност за изазивање сукоба је на Куртију и Квинти, тврди Вулин.

Каже и да је гажење постигнутог договора у Бриселу о таблицама и најава одузимања не само таблица, већ и возила са таблицама које издаје Србија и возила које поседују Срби, баш као и непризнавање личних карти издатих од признате и самосталне државе Србије најава сукоба који неће моћи да се контролише.

Као да је и Приштина и Квинта и Европска унија потпуно полудела и почела да тражи несрећу и сукоб, казао је министар.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести