Вулин: Прислушкивање Вучића рађено плански и злонамерно

БЕОГРАД: Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је да се тачно зна ко је организовао механизам помоћу којег је прислушкиван председник Србије Александар Вучић и поручио да је прислушкивање рађено плански и злонамерно.
vulin
Фото: MUP

"Ми смо свој посао одрадили, све знамо и све смо доказали. Када ће тужилаштво квалификовати дело, не могу да говорим о томе, али да је прислушкивање доказано - јесте", рекао је Вулин у интервјуу за "Политику".

Министар је указао да је цео предмет са доказима МУП предао тужилаштву, те да је разговарано и са бившом државном секретарком Дијаном Хркаловић, након што је давала изјаве у медијима да је министар Небојша Стефановић читао те транскрипте.

"Њена изјава је достављена надлежном тужилаштву и сада чекамо каква ће бити њихова реакција", поручио је Вулин а на питање о умешаности страног фактора, он је одговарио "не без разлога".

Вулин је рекао да председник Вучић "не одговара никоме осим Србима" и додао је он једини државник у Европи који је рекао да Србија никада неће да буде чланица НАТО-а.

"Једини је који није увео санкције Русији, једини је рекао да је Србија самостална и да ће наставити да то буде. Ова врста прислушкивања није само притисак, већ увек и припрема за политичко, па и физичко угрожавање", навео је он.

Вулин је навео и да ЕУ од почетка према Србији има лицемеран однос и поставља "покретне мете" када је реч о испуњењу захтева за чланство.

"Сада кажу уведите санкције Руској Федерацији, а онда вам нудимо нешто што не можете да одбијете - да признате Косово. Немогуће је да они мисле да бисмо то стварно урадили, да се одрекнемо јединог савезника током највећег дела историје, а за ''награду'' ћемо се одрећи дела своје територије и рећи да су векови борбе за КиМ били заправо глупост и будалаштина", каже Вулин.

Он истиче да ће Србија за мир учинити скоро све, а за слободу баш све.

"Морамо да водимо искључиво рачуна о себи. Председник Вучић је међу ретким светским државницима који је то стварно почео да ради и зато се његове одлуке често не свиђају ни Истоку ни Западу. Међутим, Србима су битне и очигледно дају добре резултате", рекао је Вулин и додао да је интерес других да Србија уведе санкције Русији.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести