Вулин Шибу: Бомбардовање Србије 1941. и 1999. били злочини

БЕОГРАД: Министар унутрашњих послова и председник Покрета социјалиста Александар Вулин поручио је да изјава Томаса Шиба о НАТО бомбардовању СРЈ не приличи амбасадору Немачке и указао да су злочине представљали бомбардовање Србије 1941. као и 1999. године.
vulin
Фото: MUP

Вулин је рекао да би 6. априла, на дан када је Немачка у Другом светском рату убила десетине хиљада Београђана, Шиб морао да обилази гробља и полаже венце, а не да правда априлско бомбардовање Србије 1999. године.

Таква бахатост приличи немачком окупационом команданту Србије, али никако амбасадору Немачке у Србији, изјавио је Вулин, саопштио је Покртет социјалиста.

Вулин оцењује да је и комадање Србије 1941. био злочин, као и комадање Србије 1999. и да је 1999. СР Југославија нападнута због одбијања да потпише свој нестанак у Рамбујеу и због односа према, како каже, "шиптарској мањини".

За наследника државе која је изазвала два светска рата, амбасадор Шиб недовољно брине каква сећања међу Србима буде његове изјаве и какве ране отвара земљи чије гостопримство ужива, али се, ипак, бучно љути када му се одговори. Није тајна да је земља амбасадора Шиба бомбардовала Србију са осећајем историјског реванша за бројне поразе и баш зато није било ни најмање потребе да нам све то амбасадор Шиб понови 6. априла, а посебно не речником и тоном окупационих команданата Србије, додао је Вулин, саопштено је из ПС.

Може земља амбасадора Шиба и сада да подигне медијску и обавештајну силу против нас који сведочимо истину, али истину не може да промени, а истина је да је НАТО агресија на СРЈ последњи некажњени злочин двадесетог века и сви убијени у њој су мученичке жртве лажи и силе. Ко не може да их жали, нека их бар не вређа, поручио је Вулин.

Амбасадор Немачке у Србији Томас Шиб изјавио је, поред осталог, у среду за РТВ да је бомбардовање Југославије 1999. године било неопходно како би се спречила хуманитарна катастрофа и геноцид на Косову.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести