Вулин: Србија може опстати само ослањајући се на себе

БЕОГРАД: Србија којој служимо, јака и сигурна, у оваквом свету може да опстане само ослањајући се на себе, рекао је данас министар унутрашњих послова Александар Вулин, после полагања заклетве полицијских службеника који су у последњих годину дана примљени у стални радни однос.
2
Фото: Танјуг/ Тара Радовановић

Вулин је нагласио да поносно стоји пред још једним стројем дораслим за барјак, чији је задатак да чува народ и државу.

"Други народи од Бога траже и вечни живот и спасење, а ми Срби само правду, свако тражи од Бога оно што му је мило и оно што од људи никада није добио. Срби зато траже правду уз ону другу реч која их одређује, а то је слобода, јер без правде нема ни слободе", рекао је министар Вулин.

Истиче да би припадници МУП-а у свом раду требало да буду достојни молитве народа и вредни његове наде.

Поручио им је да су се се данас заклели да ће чувати правду и да не би требало да је узимају у своје руке, јер је то посао других, односно судија и тужилаца.

"Не дајте да године које су пред вама укаљају и потамне значку немаром, нерадом, небригом, кукавичлуком и похлепом. Држава ће вас опремити и наоружати, даће вам власт и силу, али част да вам да не може, то сте нам донели и будите ли је изгубили, изгубићете је сами, једном заувек и бесповратно", поручио је Вулин.

Додао је да ратови дођу и прођу, али ратови које воде припадници Министарства унутрашњих послова, а реч је о рату са криминалом, никада не престаје, те да због борбе са злом не дозволе да и сами постану зли.

Осврћући се на глобалну ситуацију у свету, Вулин је навео да Србија у свету неправде тражи своје место, чувајући вредности које су је учиниле великом.

Истакао је да се од Србије тражи да се одрекне саме себе, да погази вековна пријатељства и да призна лажну државу Косово, као и да се одрекне Републике Српске, а тиме и сна да ћемо једном као и сви други народи у Европи бити јединствен политички народ.

"Траже да од вековних пријатеља направимо нове непријатеље, уведемо санкције Русији, траже све оно што нити хоћемо нити можемо да им дамо, а само једно не траже-не траже опрост за нашу побијену децу. Не траже опрост за године агресије и бомбардовања, за зло које су нам нанели, јер они у смрти наше деце грех не виде ни своје чињење ни своје злочинство, само опрост од нас не траже. Траже и да заборавимо шта нам је чињено, а да наша мука, наша несрећа, наша невоља. још једном буде играчка и оружје у рукама великих", казао је Вулин.

Захвалио је и председнику Србије Александру Вучићу што је био уз српску полицију када су, како је рекао, разбијане најкрволочније банде у Европи и што је пружао подршку да истрају у тој борби.

"Србија којој служимо и због које постојимо, усправна и снажна, сигурнија, јача, у оваквом свету може да опстане само ослањајући се на себе. Зато поносно стојим пред још једним стројем дораслим за барјак, да чува народ и државу", подвукао је министар полиције Александар Вулин.

EUR/RSD 117.3078
Најновије вести