Вулин: Вучић у опасности догод су Звицер и слични на слободи

БЕОГРАД: Министар унутрашњих послова Александар Вулин истако је данас да се, док год је вођа кавачког клана Радоје Звицер на слободи, претње и опасност за председника Србије Александра Вучића се не смањују, већ да могу само да расту, те да многима смета Александар Вучић који је повео снажну и бескомпромисну борбу против криминала.
vulin
Фото: Танјуг (видео)

„Док год је на слободи Звицер који је шеф клана или један од шефова клана опасност није прошла. Јако је тешко поверовати да у Црној Гори, која има бирача као општина Нови Београд отприлике, да баш нико из државе није приметио да су се формирали шкаљарски и кавачки клан, која су постала два највећа клана у Европи и да то нико не примети, то је тешко поверовати, рекао је Вулин гостујући на ТВ Хепи.

Према његовим речима, то значи "да су имали политичку подршку, државну подршку".

"Знају они да је Александар Вучић тај који је и окупио и мотивисао и полицију и тужилаштво и БИА и дао нам веома јасне задатке које смо спровели. Знају да нам је обезбедио политичку подршку знају да нам је ојачао полицију, знају да нам је обезбедио одрешене руке да се боримо против криминала и то смо и ту смо подршку на најбољи могући начин и вратили. Звицер и остали знају да њихов живот није тако леп као што је био, зато што је Александар Вучић тај који је повео борбу против криминала", казао је Вулин.

Истакао је да "опасност за председника Вучића постоји сваког дана докле год су ови људи на слободи" и да чак када не буду више на слободи "увек ће бити оних који ће сматрати да тек његовом ликвидацијом и његовим склањањем могу да почну да зарађују и живе бахато као што су навикли".

Говорећи о афери прислушкивање председника Вучића, министар унутрашњих послова је истакао да је полиција доказала да су председник Вучић и његова породица прислушкивани плански и злонамерно, те да је полиција доказе предала надлежном тужилаштву на којем је да квалификује дело.

„Полиција је апсолутно доказала да је намерно, планског злонамерног прислушкивања председника и његове породице било и сав материјал је предат надлежном тужилаштву и када они квалификују дело јавност ће бити упозната са тим, али што се полиције тиче, ми смо свој посао завршили.

Нико није могао да врши прислушкивање и да злоупотребљава наш правосудни систем и наше легитимне методе за обраде различитих људи, него припадници МУП-а, дакле они који су у том тренутку били у Министарству унутрашњих послова. Све знамо, све смо доказали, све смо предали тужилаштву. Правда уме да буде спора, али увек је достижна", поручио је Вулин.

EUR/RSD 117.3078
Најновије вести