Вулин: Зло које није могла Албанија, Србији учинио НАТО

БЕОГРАД: Председник Покрета социјалиста (ПС) и министар полиције Александар Вулин реаговао је данас на објаву премијера Албаније Едија Раме поводом годишњице НАТО бомбардовања СР Југославије, констатацијом да су оно што Албанија није могла да учини Србији, учинили НАТО бомбардери.
vulin
Фото: Youtube Printscreen

''Премијер земље у којој је "жута кућа", морао би да тражи опроштај што су у његовој земљи отетим Србима вадили органе и продавали их, а не да вређа земљу и народ чијој историји и култури може само да завиди", навео је Вулин.

Додао је да су ''оно зла што Албанија није могла да нам учини'', учинили НАТО бомбардери и да се зато Албанија грађанима Европе захвалила ''како је могла и знала'' и да им је, наводи Вулин, послала нарко-дилере, ''најбољи део свог друштва'' да потрују децу у земљама Запада.

''Рама памет да извози не може, али зато је без премца у извозу наркотика.", рекао је он и уз сарказам додао да би, у случају да се Албанија нешто наљути на ЕУ и уведе им санкције, пола ЕУ би упало у апстинентску кризу".

Вулин који је направио алузију и на Рамин стил облачења коментаром да је Рама у политици оставио већи траг засмејавајући колеге избором шарених чарапа и ципела, него што је, каже, изнео неку идеју вредну пажње.

Албански премијер Еди Рама објавио је данас на свом Твитеру, а поводом годишњице НАТО агресије на СРЈ, говор тадашњег председника САД Била Клинтона од 24. марта 1999. године, у коме тражи бомбардовање Београда, а за који је рекао да је неизбрисив датум у историји америчко-албанских односа.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести