За хапшење Марка Ђурића после 3 године нико није одговарао

СЕВЕРНА МИТРОВИЦА: Српска листа подсетила је да је прошло три године од када је у Северној Митровици наоружана формација из Приштине отела и ухапсила главног преговарача у дијалогу и тадашњег директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића.
Srpska lista  Foto: Srpska lista
Фото: Српска листа

Та странка указује и да је исто толико прошло, а да надлежне институције нису одговориле на тужбу којом је та странка тражила одговорност због овог противправног насиља.

И директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић на Твитеру указује да до данас нико није процесуиран нити осуђен за овај криминални акт.

Он је, такође, подсетио да су специјалне снаге из Приштине пре три године напале и претукле групу српских политичара у Косовској Митровици.

Истакао је да су жртве ове ничим изазване демонстрације силе и бруталности били не само тадашњи директор Канцеларије за КИМ и садашњи амбасадор у САД Марко Ђурић већ и српски парламентарци и министри у привременим институцијама у Приштини.

Специјалне јединице Косовске полиције на данашни дан пре три године упале су на састанак Ђурића са представницима Срба са Косова у Северној Митровици.

Ђурића су ухапсили и претукли посланике и министре у косовској влади.

Ђурић је након хапшења у Северној Митровици уз малтретирање спроведен у полицијску станицу у Приштини, а затим је протеран са Косова.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести