Зоран Семеновић о мигрантима и протестима: Шид је слободна средина

„Општина Шид је слободна средина и сваки њен грађанин има право на своје мишљење, слободу и право на окупљање".
z
Фото: Youtube Printscreen

"Зато као председник општине Шид с одобрењем гледам на протест који је у недељу одржан у Шиду, а путем којег су грађани исказали своје незадовољство тренутном мигрантском ситуацијом у шидској општини. Надам се да је искрен, да је организован с циљем који је представљен, да се омладина стварно спонтано окупила и да у позадини не стоје политички актери који користе омладину као своје пијуне за остваривање својих политичких амбиција”, између осталог је истакао председник општине Шид Зоран Семеновић у саопштењу за јавност.

Семеновић додаје: „Нећу вам говорити неистину о томе да проблем с мигрантима на територији општине Шид не постоји. Постоји и озбиљан је. Локална власт годинама покушава да дође до његовог решења. Обраћали смо се Комесаријату, али су они остали неми на наше захтеве да се илегални мигранти изместе из Шида и да се број миграната у мигрантским центрима смањи. Молили смо МУП да повећа патроле, али су и они остајали неми на наше молбе. Када смо преузели ствар у своје руке, постали смо непријатељи појединаца у Комесаријату, а против мене је поднета пријава од невладине организације ’No Name Kitchen’, иза које стоје страни елементи који желе да дестабилизују правни поредак Републике Србије. Настојали смо да одбранимо наше грађане од вандализма и терора илегалних миграната. Тим чином нас нису обесхрабрили, само додатно мотивисали јер ми никада нећемо престати да водимо битку да се број миграната смањи, да се сваки нерегистрован мигрант који одбија да иде у прихватни центар измести из шидске општине зарад сигурности наших грађана и наше деце”.

Семеновић додаје да поздравља иницијативу грађана да се укључе и преко протеста дигну глас који ће се чути, те моли све надлежне државне институције да помогну у што хитнијем решавању проблема узрокованог мигрантском кризом.     

М. Сћ.  

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести