Бровел виљушкари и Макс бет у финалу 56. Дневниковог турнира

У финалу сениора на 56. традиционалном “Дневниковом” турниру у малом фудбалу састаће се екипе Бровел виљушкара из Бачке Паланке и браниоци титуле Макс бет.
д
Фото: Д. Иванић

Прву полуфиналну утакмицу чинио је пар Ловренац и Бровел виљушкари. У 6. минуту Бачкопаланчани су повели након врло лепе акције када је на другој стативи лопту сачекао Жарко Влајић и спровео је у мрежу. На 2:0 за “виљушкаре” повисио је Борис Балиновић, а исти играч је после врло лепе акције постигао ефектан погодак. И са вођством “виљушкара” од 3:0 отишло се на одмор. Момци из Младенова који играју за екипу Ловренац пропустили су две солидне прилике почетком другог дела игре, и на тај начин пропустили су шансу да се врате у мреч. Казна је убрзо стигла када је Влајић постигао свој други погодак и повисио вођство свог тима на 4:0. Победник је тим голом решен. До краја утакмице Младеновљани су преко Дејана Јефтића са пенала смањили на 1:4 а коначан резултат Ловренац - Бровел виљушкари 1:5 поставио је Петар Танасић. Ваља истаћи да су се играчи обе екипе изузетно коректно понашали, поштујући и противнике и судије, а финале се пласирао у овом моменту квалитетнији тим.

Много више неизвесности виђено је у другом полуфиналном мечу у ком су се састали Аутогалант и Макс бет. Виђено је много трчања и много снажних дуела, али у границама коректног. Почело је доста тврдо, са стриктним маркацијама, а Макс бет је пропустио две солидне прилике. Како је меч одмицао Аутогалант је успоставио равнотежу, али најбољу шансу из казненог ударца пропустио је Макс бет када је Милан Чичић погодио стативу. На почетку другог дела меча Макс бет је пропустио још једну прилику а онда је, испоставиће се једини погодак на утакмици постигао фудбалер Бечеја Чедомир Томчић, који је са седам-осам метара снажним ударцем погодио мрежу голмана Пецеља. Оба тима су до краја сусрета имали своје прилике али резултат се није мењао. Те се Макс бет другу годину за редом докопао финала.

Фото: Д. Иванић


Резултати полуфиналa

Пионири

Ресторан Наша Тврђава – Фортуна бамбино        5:1

Фасада - Кафе Дача          1:2

Кадети

Кафана Крањац – МГМ Пламен инсталације        9:1

НПР Пантић – Мађионичари        0:1

Сениори

ОЖ Ловренац – Бровел виљушкари    1:5

Аутогалант – Макс бет       0:1


Јучерашњи програм 56. Дневниковог турнира почео је утакмицом пионира. У првом полуфиналном мечу састали Ресторан Наша тврђава и Фортуна бамбино. Наша тврђава је повела са 1:0 након што је лепу акцију на другој стативи завршио Вук Барбуловић. Фортуна је имала неколико својих прилика али их није искористила. Играч Фортуне Алекса Живковић задавао је доста муке одбрани противника али је на голу расположен био голман Тврђаве Марко Ђукановић. Након првог полувремена очекивао се неизвестан наставак али је Ресторан Наша тврђава фуриозно решио меч. Вук Барбуловић постигао је хет-трик, на 4:0 повисио је Димитрије Павловић, а на 5:0 поново Барбуловић. Пре последњег звука сирене Фортуна је успела да дође до почасног погодка након пенала који прецизно извео Стефан Живковић.

Изузетно узбудљиво било је у другој утакмици у пионирској конкуренцији у којој су се састали Фасада из Ђурђева и Кафе Дача. Голом Синише Танге у 4. минуту Кафе Дача је повео са 1:0. Потом Фасада је промашила пенал ,а казна је стигла преко Алексеја Вукичевића који је постигао други погодак за Кафе Дачу и тим резултатом је завршено прво полувреме. Неизвесност је почетком другог дела игре донео Лазар Врекић из Фасаде који је смањио на 1:2. Остатак меча протекао је у знаку голмана Даче, Огњена Богуновића, који је израстао у великог јунака утакмице, с обзиром да је успео да одбрани још два пенала! 

Фото: Д. Иванић

У првој полуфиналној утакмици кадета није било ни најмање неизвесности састали су се Кафана Крањац 1694 и МГМ пламен инсталације из Бечеја. Млади момци из Руменке су откључали браву противника у 6. минуту преко Немање Кантарyића, а овај играч је у наредна три минута стигао до хет-трика. Поготово ефектан је био трећи погодак, када је Кантарyић лобовао голмана шутем са своје половине. До краја полувремена Руменчани су преко Марка Јањића и Јована Милеташког стигли до убедљивих 5:0, те је наставак био пука формалност. Ипак, нису посустајали играчи Кафе Крањац па су преко Кантарyића и Бранислава Ћелића стигли до 7:0, а једни погодак за Пламен инсталације постигао је Дорословачки. До краја головима Ћелића и Луке Лепојевића Руменчани су тријумфовали са убедљивих 9:1.


Финале – недеља, 20. јануар

14.30: финале, млађи пионири: ЖФК Војводина - Фасада

15.05: Меч за треће место, пионири: Фортуна бамбино - Фасада

15.40: финале, пионири: Ресторан Наша тврђава – Кафе Дача

16.15: меч за треће место, кадети: МГМ Пламен инсталације – НПР Пантић

16.50: финале, кадети: Кафе Крањац – Мађионичари

17.25: меч за треће место, сениори: ОЖ Ловренац - Аутогалант

18.00: финале, сениори : Бровел виљушкари – Макс бет


Далеко више неизвесности и мање голова виђено је другом полуфиналном сусрету кадета, на мечу НПР Пантић - Мађионичари. Играло се обострано борбено и са доста трчања а “Пантићи” су у првом полувремену пропустили две солидне прилике. Са друге стране играч Мађионичара Дејан Аћић врло прецизним ударцем искоса са леве стране довео свој тим у вођство, и са тим резултатом завршено је прво полувреме.

Просто је невероватно шта су играчи НПР Пантић поред пенала успели да промаше у другом полувремену, али Мађионичари су успели да се одбране, сачувају предност из првог дела сусрета и пласирају се у финале.

Г. Ковач

Д. Кнежић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести