НАГРАДНИ ФОНД НА 59. ДНЕВНИКОВОМ ТУРНИРУ У МАЛОМ ФУДБАЛУ УВЕЋАН ЗА ТРЕЋИНУ Два милиона динара на победничком постољу

Нешто краће од шест недеља преостало је времена до почетка традиционалног, 59. по реду Дневниковог турнира у малом фудбалу. Сви којима је до престижа стало већ су учешће потврдили, а међу првима пријаву су попунили браниоци титуле, али за предстојећи изазов са новим именом Кафе Александар.
Dnevnikov turnir/F. Bakic
Фото: Ф. Бакић

Свима њима, као и онима који намеравају да им се на турниру придруже, из Организационог одбора порука: најуспешније екипе на Дневниковом турниру поделиће 2.000.000,00 (два милиона) динара, што је за трећину више него што је наградни фонд био тежак пре годину дана, или дупло вредније у односу на сезону када је директор турнира Веселин Вилотијевић, заједно са Дневниковим менаџментом, најавио реафирмацију својевремено једног од најквалитетнијих такмичења те врсте у Југославији.


Пријаве су у току

Такмичење на турниру почиње у суботу 16. децембра, а финални део предвиђен је у недељу, 14. јануара 2024. године. Јавни жреб је заказан за среду, 13. децембра и биће преношен на Јутјуб каналу генералног спонзора турнира, компаније Меркур икс тип.

У току су пријаве за турнир. За сениорско такмичење котизација до 1.децембра износи 10.000, за остале категорије (ветерани, омладинци 2005, кадети 2007, пионири 2009, петлићи 2011. и полетарци 2013.) 8.000 динара. После 1. децембра котизација је дуплирана.

Пријаве се подносе у канцеларији турнира у Булевару ослобођења 11, од 9 до 11 часова, или на мејл dnevnikovturnir@gmail.com.


- Такмичарска комисија још није дефинисала начин расподеле средстава, али од начина како ће новчана средства и практичне награде да буду подељене, важније је да смо жељу преточили у намеру и обезбедили завидан фонд, уз свесрдну помоћ наших спонзора – рекао је Вилотијевић. – Мало ко је веровао у почетку да ћемо, после двогодишње паузе, која је уследила после вишегодишњег таворења Дневниковог турнира, успети да обећани милион исплатимо пре две године. Друге године морали смо да захвалимо и да одбијемо пријаве десетинама екипа које су са пријавом касниле. Сада смо на прагу прогресивног раста и поделе фонда од два милиона динара, чиме мало ко у региону може да се похвали. Размишљали смо и да костур турнира дуплирамо у сениорском саставу, али је преовладала разумна рачуница да је још рано за тако радикалне промене. У перспективи што да не, доказали смо да је будућност наша, баш као што је и прошлост малофудбалских турнира од Вардара до Триглава обележило Дневниково престижно такмичење.  

Генерални спонзор турнира, компанија Меркур икс тип наставиће са играма за посетиоце на трибинама. У просеку, по 15 гледалца на дан изводиће по три слободна ударца у таблу на којој су изрезана четири круга пречника по пола метра и који су означени са 5.000, 8.000, 10.000 и 15.000 динара. Ко погоди осваја означену суму новца. Из компаније и најава да ће новим изазовима за гледаоце проширити асортиман могућих добитака за посетиоце.

Л.Б-з

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести