ПОЧИЊУ ПРИЈАВЕ ЗА 59. ДНЕВНИКОВ ТУРНИР У МАЛОМ ФУДБАЛУ Старт се чекао као што се Нова година чека

Сутра, два месеца пре првих утакмица, почињу пријаве за 59. Дневников турнир у малом фудбалу.
1
Фото: В. Фифа/Мане Радиновић са „улазницом“ у Кућу Дневникових легенди

Да ли у стандардном формату, или ће се остварити наговештаји о могућем проширењу сениорског костура, сазнаћемо ускоро. Тек, директор турнира Веселин Вилотијевић, у разговорима са генералним спонзором, компанијом „Меркур икс тип“ , разрадио је план о могућем проширењу у блиској перспективи. Основ таквом размишљању је јединствена висока оцена о реализацији и квалитету претходна два турнирска циклуса под капом Дневниковом.

-Хвала вам што постојите и што традицију одржавате – рекао је пред финалну утакмицу прошлогодишњег такмичења у малој Спенсовој дворани легендарни Мане Радиновић, приликом прихватања улазнице у Кућу Дневникових легенди. –Дневников турнир се деценијама очекивао као што су се Нова година и Божић очекивали, не само у Новом Саду, него у читавој Југи.


Становници Куће Дневникових легенди

Прве године, по отварању врата, у Кућу легенди ушли су: шест пута најбољи играч турнира Бојан Вуковић, три пута узастопно најбољи играч Милан Ракоњац, четири пута, са четири различите екипе, најбољи голман Александар Димитров, три пута најбољи стрелац Ненад Агбаба и најбољи голман турнира 1975. године, на голу незаборавне Комбинације, новинар Дневника Габор Ковач, који је 20 година био на челу организације Дневниковог турнира. Пре годину дана још четворица великана су добили заслужено признање: посмртно легендарни „велемајстор на петобанци“ Ибрахим Муратовић, кандидат за епитет најбољег играча малог фудбала у историји Дневниковог турнира Миодраг Петрика, фамилија Рашиован, чији су чланови различитих генерација дали породични печат традицији и фудбалски маестро друге половине 20. века Манојло Мане Радиновић.


Различити су поводи којима, некако с јесени, пристижу сећања на моменте који су обележили различите периоде у безмало шест деценија дугом трајању Дневниковог турнира.

Некоме ће доминација одређене екипе бити у основи сећања, неко ће предност дати појединцима који су исписивали историју, док ће се многи позвати на спремност познатих спортиста од фудбалера, боксера, џудиста, атлетичара или одбојкаша и кошаркаша да на турниру учествују и да му својим учешћем печат задају.


Кренуле пријаве

Такмичење на Дневниковом турниру почиње у суботу, 16. децембра и трајаће до финалног разигравања у недељу, 14. јануара. У понедељак, 16.10. почињу пријаве. За сениорско такмичење котизација до 1.децембра износи 10.000, за остале категорије (ветерани, омладинци, кадети, пионири, петлићи и полетарци) 8.000 динара. После 1. децембра котизација је дуплирана. Пријаве се подносе у канцеларији турнира у Булевару ослобођења 11, од 9 до 11 часова, или намејл dnevnikovturnir@gmail.com.


Идеја да се у традицију турнира уплете и Кућа Дневникових легенди потакнута је управо жељом да се сећања сачувају и тако вредност минулих времена отргну од заборава. Оснивањем Куће Дневникових легенди, у повратку нашег турнира на место које му по традицији и припада у спортској понуди Новог Сада, реафирмишемо вредности појединаца који су мајсторским издањима на паркету сајамске дворане обележили епоху.

У плану је проширење Куће, а имена нових становника биће саопштена на традиционалној конференцији за медије уочи жреба, који је заказан за среду, 13. децембра, три дана уочи свечаног отварања и првих утакмица на турниру. Жреб за све категорије биће преношен на Ју тјуб каналу генералног спонзора компаније „Меркур икс тип“.

Л.Бакмаз

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести