Тријумф Скајоптика на 58. Дневниковом турниру у малом фудбалу

НОВИ САД: Тријумфом Скајоптика завршено је такмичење на 58. Дневниковом турниру у малом фудбалу. У финалној утакмици, пред препуним трибинама мале Спенсове дворане, Скајоптик је био бољи од екипе ММ Браћа Милановић, али тек после извођења пенала, с обзиром на то да у основном делу меча није било голова.
v
Фото: Dnevnik (Vanja Fifa)

Ценимо да смо на турниру гледали доста квалитетнијих утакмица од самог финала, али шта смо и у ком обиму и могли да очекујемо у рачуници која је сведочила о улогу вредном 800.000 динара , намењеног победнику из суме од милион и по динара, колико је вагао овогодишњи фонд награда.

Уз значајне новчане награде, финалистима је значио и податак да ће победник, ма ко да буде, први пут ући на списак Дневникових шампиона. У првом полувремену, голови су изостали, није било ни прилика за којима би жалили и једни и други, али је зато било неколико инцидената, које је минут и по пре краја првог дела искључењем до краја платио Милановићев Живојин Миросављев. Вредан моменат у другом делу збио се 1.45 минута пре краја када је Скајоптиков Симић уздрмао пречку. Победник је одлучен у четвртој серији пенала када је Марко Вујовић савладао голмана Зељковића за победу и титулу шампиона.

Фото: Dnevnik (Vanja Fifa)

Треће место на турниру одбранила је екипа Цирих Бач, победом у сусрету са КМФ Индианс са 3:2. После тријумфа у четврт-финалу са браниоцем трофеја и троструким узастопним победником турнира Максбетом, Цирих је означен као први фаворит у завршници сениорског такмичења. Само мало спортске среће у полуфиналу недостајало му је за пласман у финале. Сатисфакцију за недосањани сан добили су у утакмици за треће место, у којој су доминирали до пред крај меча.

Тим састављен од играча врбаског Летећег Холанђанина, водеће екипе на табели Војвођанске лиге у футсалу водио је са 3:0, захваљујући спретности и прецизности троструког стрелца Новаковића, који је такмичење завршио са девет постигнутих голова. У финишу утакмице, головима Вујасиновића и Кривокуће, Индианс јесте запретио и до крајње неизвесности успоставио равнотежу на терену, али више од тога, упркос појединачним вредностима играча, али и колектива у целини није успео да надокнади пропуштено у првом и добрим делом другог полувремена.

Фото: Dnevnik (Vanja Fifa)

Екипа М тим спорт победник је такмичења у репрезентативном издању кадетског дела такмичења. У финалној утакмици равноправних такмаца вршњаци из Паркинг сервиса били су на нивоу изазова, а нерешен резултат 1:1 довољан је аргумент оцени да смо присуствовали изузетно узбудљивој и до краја неизвесној утакмици, у којој су бриљирали голмани, Јовановић на голу победничке екипе и Стефановић на супротној страни терена.

Боровина је у 12. минуту постигао водећи гол за М тим спорт и за голегерски збир најбољег стрелца турнира у тој старосној категорији. Резултат је на почетак вратио Ђурасовић, такође у 12. минуту, али другог дела финала. Одлуичујући пенал, испоставило се титуле вредан, збио се у првој серији. Голман М тима Јовановић одбранио је шут Пејовића, а преостале пенали реализовали су редом: Јовановић, Шимала и Рајић за победнички тим и Ковачевић и Црнчевић за Паркинг.

Фото: Dnevnik (Vanja Fifa)

Специјалисти за резултатске преокрете, кадети Детелинаре и у сусрету за треће место подсетили су на четврт-финални меч када су минус од 0:3 у првом, претворили у тријумф од 4:3 у другом полувремену. Сада је Пуачин састав имао предност од два гола разлике на крају првог полувремена, захваљујући спретности својих стрелаца Хесеа у 12. и Јанковића у последњем минуту првог дела. У наставку, међутим, састав који је селектирао и водио фудбалер Новог Сада Стефан Јовановић заблистао је сјајем једне од најдисциплинованијих екипа на турниру, што је било у обрнутој пропорцији у односу на не баш спортску подршку бучних суграђана из детелинарског кварта на трибинама мале Спенсове дворане.

Најпре је Мишковић смањио резултатски минус на 2:1, потом је Алексић изједначио резултат, а за победу и треће место на турниру поентирао је Срдановић, два минута пре краја. Уз стрелце у победничком тиму, честитке заслужује и голман Милан Мијатов, који је сигурним интервенцијама током турнира, нарочито одбранама казнених удараца, уградио себе у завидан пласман Детелинараца, чији су претходници у прошлом веку освајали победнички пехар у сениорској конкуренцији.

Лазо Бакмаз

Фото: Dnevnik (Vanja Fifa)

Резултати:

Кадети финале: М тим спорт – Паркинг сервис 1:1 (3:2 п.), 3-4: Детелинара – Пуача Кафана Једно место 3:2. Играч: Тадија Станишић (М тим спорт), стрелац: Срђан Боровина (М тим спорт), голман: Милан Мијатов (Детелинара).

Сениори финале: Скајоптик – ММ Браћа Милановић 0:0 (3:2), 3-4: Цирих Бач – КМФ Индианс 3:2. Играч: Здравко Маравић (ММ Браћа Милановић), стрелац: Марко Новаковић (Цирих Бач), голман: Душан Војводић (Скајоптик).

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести