У недељу завршница 58. Дневниковог турнира у малом фудбалу 

НОВИ САД: У финалу Дневниковог турнира у малом фудбалу, 58. по реду, играће Скајоптик и ММ Браћа Милановић. Заједнички именилац полуфиналних утакмица јесте у чињеници да су финалисти шансу да играју за пехар стекли бољим извођењем пенала.
d
Фото: Dnevnik (Vanja Fifa)

Ретко виђена драма у завршници утакмице Скајоптик – Индианс донела је сву лепоту лоптања под кровом, по моделу Дневникових правила такмичења. КМФ Индианс јесте доказао квалитет у минулим утакмицама, али је улога фаворита додељена његовим супарницима, прошлогодишњим освајачима трећег места на турниру. Три минута пре краја Индианс је водио са 2:1, головима двоструког стрелца Митровића и био на прагу резултатског изненађења. Гол за Скајовце дао је Каљић. Уследила је драма, са голманом Индианса Вучићем у главној улози. Одбранио је три, од четири пенала за три минута, два на основу корнера и два због збира прекршаја, а стрелац пенала за изједначење био је Паповић. Срећа са седам метара била је наклоњена браниоцу бронзаног одличја.

Превелики улог, који је значио пролаз у финале, спутао је играче Цирих Бача и ММ Браће Милановић да гледаоцима у првом полувремену приуште квалитетан меч, какав вредности играча и екипа на терену могу да донесу. Прво полувреме завршено је без голова и баз шанси из којих би било могуће стићи до предности. После три и по минута у другом делу Милановићи су повели. Противнапад, муњевито изведен, реализовао је Маравић. Тај гол био је знак за узбуну на терену. Најпре је играч Цириха Јовановић поодио пречку, потом је његов саиграч Радовић, неометан из повољне прилике шутирао у голмана, да би Живкуцин из пенала шест минута пре краја изједначио резултат на 1:1. Срећа са пенала била је наклоњена Милановићима.

Фото: Dnevnik (Vanja Fifa)

Једино су кадети имали дупли програм, пре полуфиналних утакмица, у истом дану играни су и четврт-финални мечеви. М тим спорт је после рекордне победе против Лиман бојса 11:0, елиминисао и тим Пуача Еркер инжињенринг са 2:1. Утакмица је решена у самој завршници, прецизније у последња три минута. Најпре је Боровина реализовао пенал за вођство М тима, минут касније изједначио је Јанковић, да би другим голом Боровине 20 секунди пре краја, М тим спорт трасирао пут у завршни меч за трофеј. У финалу ће му се супротставити вршњаци из Паркинг сервиса захваљујући двоструком стрелцу Алексићу за победу против Детелинаре са 2:1. Детелинарци нису успели да понове подвиг из четвртфинала када су 0:3 из првог, претворили у победу од 4:3 у другом полувремену. Последњу велику прилику за изједначење пропустио је 20 секунди пре краја Алексић. Промашио је гол шутем из пенала.

Екипи Планет 365 Бачки Јарак, која је раније прошла полуфинални изазов, у финалу ветерана се придружио тим Инсталације МИ Медисон, бољим извођењем пенала, након што је полуфинални сусрет са ветерничким Аутогалантом завршен нерешено 1:1. Уз стрелце, Ракића за водећи гол Ветерничана и Тривуновића, који је из пенала изједначио резултат, честитке заслужује и голман Медисона Душан Бројчин на интервенцијама којима је спречио убедљивије вођство противника у отсутним моментима меча. 

Финални дан на Дневниковом турниру у малом фудбалу, у Спенсовој малој дворани, почиње утакмицама полетараца тачно у подне, а завршава финалним сусретом у сениорској конкуренцији, која почиње у 20 часова. Улазнице за целодневни програм стају 300 динара.

Л.Б-з

Резултати: 

Полетарци: Сокер тим – ГДМ 2:3, Инел – Пуача златна копачка 3:3 (2:3 п.).

Петлићи: Гале 7 камп – Атина црни 0:3, Аутогалант – Крила Крајине 0:3.

Пионири: Футуре старс – Дрим тим 2:1, Тријумф 021 – Дерби 2:3.

Кадети (четврт-финале): Пуача Еркер Инжењеринг – Онли 6 2:2 (2:1 п.)  , Лиман бојс – М тим спорт 0:11, Паркинг сервис – Лиман ФВЛ 4:1, Играмо на гол више – Детелинара 3:4.

Ветерани: Градина систем – Планет 365 Б.Јарак 0:4, Аутогалан Ветерник – Инсталације МИ Медисон 1:1 (2:3).

Кадети (полуфинале): Пуача Еркер инжењеринг – М тим спорт 1:2, Паркинг сервис – Детелинара 2:1.

Сениори : Скајоптик – КМФ Индианс 2:2 (3:1), Цирих Бач – ММ Браћа Милановић 1:1 (1:2).

Програм финала (недеља):

Полетарци, 3.место: Сокер тим – Инел (12.00), Финале: ГДМ – Пуача златна копачка (12.40)

Петлићи, 3. место: Гале 7 камп – Аутогалант (13.20 Финале: Атина црни – Крила Крајине (14.00)

Пионири, 3. место: Дрим тим -  Тријумф 021 (14.40), Финале Футуре старс - Дерби (15.20)

Ветерани, 3. место: Градина систем – Аутогалант Ветерник (16.00), Финале: Планет 365 Б.Јарак – Инсталације МИ Медисон (16.40).

Ревијална уткмица дама: Војводина – Права дама (17.20)

Кадети 3.место: Пуача Еркер инжењеринг -  Детелинара (18.00),

Сениори 3. место: КМФ Индианс -  Цирих Бач (18.40),

Финале (кадети): М тим спорт – Паркинг сервис (19.20),

Финале (сениори): Скајоптик – ММ Браћа Милановић(20.00).

Проглашење победника и подела награда (20.50).

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести