УОЧИ 59. ДНЕВНИКОВОГ ТУРНИРА У МАЛОМ ФУДБАЛУ Сви фаворити пријавили учешће  

Децембар само што није, а с њим стиже и сумирање спортских резултата и проглашења најбољих по различитим основама.
dnevnikov turnir
Фото: Архива Дневника/Д. Иванић

Једино још Дневников турнир у малом фудбалу, својим новим рађањем подгрева такмичарску атмосферу, нудећи поштоваоциома фудбалских вредности садржај достојан безмало шест деценија дуге традиције лоптања под кровом. Дочекујући 59. издање нашег спортског поноса, онако како се Нова година и Божић дочекују, што рече легендарни Мане Радиновић, више од 1.500 играча различите доби, сврстани у 160 екипа, испратиће стару и дочекаће Нову годину у трци за учешћем у расподели богатог наградног фонда, вредног два милиона динара. Респектабилномкругу компанија, које су спонзорским уговорима и сопствени интерес пронашле у предстојежем догађају, јуче се придружила и новосадска Променада.

Фото: Дневник - Милош Красић и Лазар Росић, радо виђени гости на свим догађајима у граду

Што се пријава за такмичење тиче котизација „у пола цене“ важи до краја недеље. Од понедељка цена ће бити дуплирана, а пријаве се примају до 12. децембра, или до попуне „костуром такмичења“ предвиђеног броја учесника у свих седам узрасних категорија. До сада су учешће пријавиле све екипе, које су у прошлогодишњој завршници рачунале са пласманом достојним награде. Фудбалске звезде, као члан ветерана Паркинг сервиса, предовиће некадашњи играч Војводине, ЦСКА, Јувентуса, Фенербахчеа и Бастије, државни репрезентативац Милош Красић.

– Никада се нисам одрицао малог фудбала – сведочи Красић, играч који је пленио игром и професионалношћу где год да је играо. – Без обзира да ли говоримо о школском узрасту, или каснијим професионалним обавезама, све до садашњег статуса ветерана, увек сам радо прихватао позиве за учешће на турнирима. У такмичењу Дневниковог формата посебно, с обзиром на његову традицију и квалитет. Испуњава ме тај осећај да сам део нечега толико цењеног и поштованог у Србији и окружењу. Надам се да ће ми се и Лане (Јовановић) придужити, био би то спектакл.

Пријаве за учешће на турниру подносе се у канцеларији турнира, у Булевару ослобођења 11, од 9-11 часова, или на мејл dnevnikovturnir@gmail.com.Јавни жреб за све категоприје учесника је у среду, 13. децембра и биће преношен на каналу компаније „златног спонзора“ Меркур икс тип. Прве утакмице су у суботу, 16. децембра, а финални део је у недељу, 14. јануара. 

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести