АДЕМ ЉАЈИЋ СТИЖЕ У ФК НОВИ ПАЗАР Једини услов био да ИГРА БЕЗ ИКАКВЕ НОВЧАНЕ НАКНАДЕ

“Једини услов Адема Љајића био је да за Нови Пазар игра без икакве новчане надокнаде”, откривају Пазарци
d
Фото: Youtube Printscreen/Sport Klub

Сејдуба Сума најзвучније је био појачање у историји Новог Пазара, али само до вечерас, кад ће према сазнањима Mozzart Спорта потпис на уговор са клубом из родног града ставити Адем Љајић!

Крајем лета 2022. најављиван је повратак некадашњег репрезентативца Србије (47 утакмица, девет голова) на домаћу фудбалску сцену, најпре у Партизан, у којем је стекао афирмацију и освојио дуплу круну 2008/09, а потом у Пазар, с којим је тренирао прошлог септембра у време тренерског мандата Владимира Гаћиновића.

Бивши ас Фиорентине, Роме, Интера и Торина одлучио је, ипак, да остане у Турској, где је звездане тренутке имао током 2020/21, када је у дресу Бешикташа стигао до трофеја у Суперлиги и националном Купу.

Офанзивни везиста сада је раскинуо зимус потписан једноипогодишњи уговор са турским Карагумруком и више не постоје препреке за повратак на Градски стадион, који је удаљен неких 100 метара од Адемове породичне куће.

У спортском сектору Плавих кажу да су преговори успешно завршени током протекле ноћи и да ће фудбалер, који је својевремено као 14-годишњак из локалне Јошанице прешао међу београдске црно-беле, први пут заиграти за Нови Пазар.

“Биће то највећи дан у историји нашег клуба. Дуго је тињала нада да ће Адем да нам се придружи, а то ће коначно и да се догоди. Посао ће бити готов у четвртак увече. У Пазару чекамо најлепшу фудбалску ноћ”, веле у тренутно 11. клубу Mozzart Бет Суперлиге.

Када је договаран долазак Суме, омалени репрезентативац Гвинеје био је изричит у намери да задужи капитенску траку. Потпуно другачији захтев имао је Љајић.

“Једини услов Адема Љајића је био да за Нови Пазар игра без икакве новчане надокнаде”, откривају Пазарци.

Љајић, који ће крајем месеца напунити 32 године, био је актер стартног овосезонског неуспеха дружине из истанбулске општине Фатих на домаћем терену од бившег му клуба Бешикташа (0:1), као и тријумфа у гостима над Башакшехиром (2:0), али га тренер Алпарслан Ердем потом није скидао у ремију кући са Анкарагуџуом (1:1) и поразу код Џајкур Ризеспора (0:1).

За Карагумрук је током године одиграо укупно 11 утакмица, а уписао је и асистенцију у априлској победи nad Sivassporom у Истанбулу (4:3).

 

mozzartsport.com, индексонлине

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести