Беочински Цемент има велике амбиције у Српској лиги

Под тренерском палицом Радована Кривокапића фудбалери Цемента се скоро месец дана припремају за такмичење у Српској лиги, у којој имају високе амбиције.
Zupic Kristijan/Privatna arhiva
Фото: Приватна архива/Голман Кристијан Жупић верује да ће се вратити у Бачку

Агилна управа, на челу са председником Родољубом Даничићем, спортским директором Браниславом Никитовићем, главним донатором Миленком Милинковићем и уз помоћ градских структура и градоначелника Митра Милинковића, одласке  Ромића, Станисављевића (Раднички Сремска Митровица),Којчића (Хајдук), Илића, Велемира и Миловића (Кабел) и Секулића (Бечеј) надоместила је доласцима: Жупића (Бачка), Бајића (Црвена звезда), Станчетића (ТСЦ), Хађинца(Србобран), Лалића (Југовић), Јефтића (Борац Сакуле), Јовића (Војводина) и Средојевића (Спартак).

По речима Кривокапића, највеће појачање је долазак талентованог голмана Кристијана Жупића.

- Задовољан сам појачањима, а до краја прелазног рока жеља нам је да доведемо још двојицу играча, офанзивца и дефанзивца. Што се тиче младог голмана Кристијана Жупића, његово довођење је прави потез. У претходна два дуела, против суперлигаша Бачке и омладинаца Војводине бранио је одлично и потврдио изузетан потенцијал. Пред њим је лепа будућност – сматра Кривокапић. Жупић је са 17 година на голу Бачке дебитовао на суперлигашкој сцени,   награђен је од ФСВ плакетом за најмлађег дебитанта, а у Цементу знање упија од бившег репрезентативца Милана Јованића. Даровити чувар мреже не заборавља  тренера Кнежевића од кога је много научио.

- Кренуо сам у Бачкој са великим амбицијама у припремном периоду, прошао припреме у Брзећи и трудио се  максимално да се изборим за  такмичарски погон. Руководсто клуба је за мене имало други план који ме је у првом тренутку растужио. Како је време одмицало схватио сам да то неће бити никаква казна да одем на позајмицу у Цемент, да браним у континуитету и да покажем шта знам и умем. Полако се показује да је долазак у Беочин био прави потез.  Надам се високом пласману Цемента у долазећој сезони, својим добрим одбранама и повратку у Бачку. Ако све буде како желим, рачунам да ћу у догледно време изборити и место  у некој од  реперзентативних селекција – искрен је Жупић.

Б. Старчевић

М. Поповић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести