БУНДЕСЛИГА Бајерн гостује у Дортмунду

Фудбалско првенство Немачке се наствља у убрезаном ритму, данас и сутра се играју мечеви28. кола,а данас је на програму велики дерби у Дортмунду се састају Борусија и Бајерн из Минхена, тренутно Баварци имају четири бода више, али нису сигурни.
Bundes liga
Фото: Dnevnik.rs

Фудбалер Бајерна Томас Милер нада се да ће његова екипа данас  направити можда и одлучујући корак ка освајању титуле. Лидер Бундеслиге гостује другопласираној Борусији Дортмунд са четири бода више на свом конту.

- За нас је ово одлучујућа седмица. Радујемо се уторку. На­дам се да ћемо показати шта нас чини јаким и да ћемо с осмехом напустити Дортмундов стадион -  рекао је Милер.

Такмичење у Бундеслиги настављено је пре десет дана, а у Бајерну се надају и да ће наставити и тренд победа гостујућих тимова. Наиме, у 18 одиграних мечева откако је сезона настављена на десет су победу однели гостујући тимови.

С друге стране, фудбалер Борусије Мануел Аканyи се нада наставку друге серије.

- Надам се да ћемо победити... Откако сам овде, увек смо губили од Бајерна у гостима, али смо побеђивали кући. Желим да наставимо ту серију -  рекао је Аканyи.

У претходном дуелу у новембру, Бајерн је понизио Борусију са 4:0 у Минхену.

        С. Р.

 

Данас

Борусија(Д) – Бајерн (20.30)

Бајер - Волфсбург      (20.30)

Вердер – Борусија (М)        (20.30)

Ајнтрахт – Фрајбург   (20.30)

 

Сутра

Лајпциг – Херта         (20.30)

Хофенхајм – Келн      (20.30)

Аугзбург – Падерборн (20.30)

Унион Берлин – Мајнц         (20.30)

Фортуна – Шалке       (20.30)

 

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести