clear sky
6°C
23.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0531
usd
108.1722
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ПОБЕДИЛА ВОЈВОДИНУ У ФИНАЛУ КУПА СРБИЈЕ И ОСВОЈИЛА ДУПЛУ КРУНУ: Тријумф српског фудбала у препуном Лагатору

21.05.2024. 22:25 23:05
Пише:
Фото: Ф. Бакић

Црвена звезда је, након одбране титуле државног шампиона, освојила и трофеј намењен победнику Купа Србије.

У финалу, у величанственом амбијенту препуних трибина лозничког Лагатора, дуплу круну је оверила победом против Војводине од 2:1.    

Београђани су квалитетније изнели прво полувреме, упркос наговештају Вошиних играча да од првог минута неће ни за нијансу да одступе од начина игре у првенственим утакмицама овог пролећа. Поткрепио је такво опредељење тренер Божидар Бандовић, указавши поверење двојици класичних нападача Ивановићу и Вукановићу, са Зукићем у фази зачетка акције, која је већ у трећем минуту дала знак за узбуну Звездиним одбрамбеним играчима. Голман Глазер је парадом у ноге противнику потврдио класу врхунског чувара мреже.

Тек пет, шест минута развоја ситуације на терену било је довољно фудбалерима државног шампиона да

тежиште игре позиционирају на противничкој половини, у чему су неподношљивом лакоћом последњу линију Вошине одбране разбијали брзоноги крилни играчи Олајинка и Букари, али и Стаменић у пару са Иванићем, кроз средину терена према Царевићевог голу. Серију Звездиних повољних прилика започели су Ндиаје и Букари у 12. минуту. Најпре је Олајинка с лева упослио Ндиаја у повољној позивији, али је цантарфор црвено-белих шутирао покрај гола. На истеку 12-ог минута Букари се убацио између Вошиних централних бекова али је и његов покушај из казненог простора завршио у домену покушаја, покрај стативе у гол- ауту.

Један минут касније узвратио је капитен Војводине Зукић. Дугом лоптом упослио је Зади Серија уз леву аут-линију, уследио је врло употребљив центаршут, али је у петерцу Глазер био бржи од новосадског трилинга у нападу и парадом је испред њих ухватио лопту. У десетак минута затишја између казнених простора Звездуини играчи одржавали су ритам и утисак о бољем партнеру, сли без значајнијих момената бележења вредних. Све до 23. минута када је, у одсуству смисленијих нападачких шема, Хванг упутио лопту, у наручје Царевићу, са око 25 метара.   

Коначно, у 35. минуту уследио је моменат који је изазаво уздах на јужној трибини где су били смештгени навијачи Војводине. Из акције Зукић-Вукановић, Ивановић је пропустио идеалну шансу за вођство. У ситуацији један на један са Глазером лопту је послао који центиметар покрај стативе. То што није успело њему, завршио је Иванић на другој страни два минута касније. Центрирану лопту с десна главом је на пеналтик вратио Ндиаје, а прецизну акцију завршио је Иванић за вођство Цртвене звезде.

До краја полувремена и Ндиаје је затресао мрежу, али је судија Илић уважио интервенцију видео асистента који му је сигнализирао офсајд позицију. У интервалу надокнаде времена Зади Сери је са 20 метара гађао деведесетку и промашио тек за пар центиметара.

Нападим на почетку другог дела Војводина је до извесне мере ублажила утисак о подређеном положају у већем делу утакмице. Тако је Савићевић шутем са више од 25 метара тестирао Глазера који није оспео да лопту ухвати, али јесте да је одбије и отклони претњу. Међутим, већ у 62. минуту поново се затресла Царевићева мрежа. Ни тај гол није унет у записник јер је офсајд prеthodio завршетку Звездиног напада. Четири минута касније, ипак, Спајић је дуплирао вођство свога тима. Хванг је извео корнер прецизно на главу стрелца другог гола.

У 70. минуту Радуловић, који је у игру ушао уместо Савићевића, није успео да заврши Зукићеву акцију из непосредне близине. Шутирао је изнад пречке. Коначно, десетак минута пре краја, Иванићев центаршут с леве стране поготком у мрежу завршио је Ндиаје. Међутим, на интервенцију ВАР-а и трећи погодак Црвене звезде је постигнут из недозвољене позиције,  а у интервалу надокнаде времена Вукановић је постигао почасни гол за Војводину. 

Црвена звезда – Војводина  2:1 (1:0)

ЛОЗНИЦА: Стадион Лагатор, гледалаца 7.500, судија Милан Илић (Ћуприја), стрелци: Иванић у 37. и Спајић у 66.  минуту за Ц. звезду, Вукановић у 90+ минуту за Војводину, жути картони: Стаменић (Ц.звезда), Црномарковић, Кораћ (Војводина).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Глазер 7, Мијаиловић 7, Спајић 7,5, Драговић 7, Родић 8, Стаменић 7,5 (Катаи), Хванг 7 (Мимовић), Букари 7 (Канга 7), Иванић 8 (Шљивић), Олајинка 7,5, Ндиаје 8 (Кнежевић).

ВОЈВОДИНА: Царевић, 6 Лазаревић 6 (Кембел), Кораћ 6, Црномарковић 6, Ђорђевић 6, Савићевић 6 (Радуловић 6), Петровић 6, Вукановић 6,5, Зукић 6 (Николић), Зади Сери 6, Ивановић 6.

Л. Бакмаз

Аутор:
Пошаљите коментар
(УЖИВО) ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ПОБЕДИЛА ВОЈВОДИНУ У ФИНАЛУ КУПА СА 2:1, Вукановић у надокнади времена смањио предност (ВИДЕО)

(УЖИВО) ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ПОБЕДИЛА ВОЈВОДИНУ У ФИНАЛУ КУПА СА 2:1, Вукановић у надокнади времена смањио предност (ВИДЕО)

21.05.2024. 19:06 22:20
ПОГЛЕДАЈТЕ УЗАВРЕЛУ АТМОСФЕРУ У ЛОЗНИЦИ ПРЕД ФИНАЛЕ КУПА СРБИЈЕ између Војводине и Црвене звезде (ВИДЕО)

ПОГЛЕДАЈТЕ УЗАВРЕЛУ АТМОСФЕРУ У ЛОЗНИЦИ ПРЕД ФИНАЛЕ КУПА СРБИЈЕ између Војводине и Црвене звезде (ВИДЕО)

21.05.2024. 18:53 21:26
У УТОРАК У ЛОЗНИЦИ ФИНАЛЕ ФУДБАЛСКОГ КУПА СРБИЈЕ: ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ВОЈВОДИНА: Новосађани на фону пролећног низа

У УТОРАК У ЛОЗНИЦИ ФИНАЛЕ ФУДБАЛСКОГ КУПА СРБИЈЕ: ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ВОЈВОДИНА: Новосађани на фону пролећног низа

19.05.2024. 15:47 15:51
ВАЖНО САОПШТЕЊЕ ВОШЕ пред финале Купа против Звезде! Замолили су НАВИЈАЧЕ за само једну ствар (ФОТО)

ВАЖНО САОПШТЕЊЕ ВОШЕ пред финале Купа против Звезде! Замолили су НАВИЈАЧЕ за само једну ствар (ФОТО)

Фудбалери Војводине ће у оквиру финала Купа играти меч против Црвене звезде на стадиону у Лозници, где ће наступити као аутсајдер, али је јасно да црвено-бели из Новог Сада не желе тако лако да се одрекну овог трофеја.
20.05.2024. 16:48 16:53