Црвена звезда завршила припреме у Словенији, неефикасност био евидентни проблем

Црвена звезда завршила је припреме у Словенији, а о урађном говорио је тренер црвено-белих Дејан Станковић.
1
Фото: ФК Ц. звезда

– На овим припремама, ако нам је нешто фалило, то су голови, али бих био забринут да смо имали проблем у стварању шанси, а тога није било. Можда неки шут више ка голу смо требали да упутимо, јер смо у последњој утакмици имали много одузетих лопти на половини противника, али нисмо то искористили, јер је фалило луцидности и свежине код последњег паса или у реализацији. Сигуран сам да се то може приписати умору, јер кад ниси луцидан, доношење одлуке у делићу секунде постаје теже – рекао је стратег Београђана.

Било је и позитивних ствари.

– Игром у пољу, доласком на трећину противника, пресингом и агресивном игром сам задовољан, а играчи су све то изнели уморни, тако да можемо да очекујемо само бољитак. Када су уморни и испуне задатак који је од њих тражен, поготово у првом полувремену против Копра, не видим драму. Није лепо кад се изгуби, јер је Звезда клуб који је навикао на победе и то је нормално. Ко је гледао утакмицу и оно што смо замислили у првом полувремену, може да буде задовољан. Гледаћемо да у наредним мечевима окренемо и резултат у нашу корист.

Црвена звезда је добила озбиљна појачања у Кангви и Букарију пре свега када је реч о брзини, а ту су и млади Ибрахим и Лучић.

– Ибрахим и Лучић нису изненађење, знамо њихове квалитете, али уживамо када гледамо Кангву и Букарија, озбиљна хитрина и брзина. Поготово Букари на првих 10, 15 метара и једино што могу да му замерим је што то више не користи. Имали смо две пријатељске утакмице, код њега инсистирамо да напада простор, јер се ради о играчу невероватних физичких предиспозиција и импресивне брзине. Од њега тражимо то, игру један на један, али доћи ће то. Кангва је динамичан момак, јак и живахан на лопти, види лепо игру, такође је и чврст у дуелу, иако није корпулентне грађе. Од њих очекујем да побољшају Црвену звезду и да направимо корак напред.


Ераковић пред Зенитом

Одлазак Страхиње Ераковића из Црвене звезде је све извеснији. Наиме, како сазнајемо челници црвено-белих и руског Зенита требало би да одрже састанак и договоре детаље око трансфера младог играча.

У најгорем случају наш клуб би зарадио 10 милиона евра, а у најбољем 12 милиона европских новчаница, зависно од формуле по којој буде договорена исплата.


Осврнуо се Станковић и на могући повратак у клуб Немање Милуновића.

– Не бих трошио речи о њему, јер је он пре свега један одличан човек за свлачионицу и клуб и феноменалан играч који се код нас у систему показао и доказао. Пре две године је био изабран за једног од најбољих одбрамбених играча у Лиги Европе, и то све говори о њему. Ако би се вратио, био би појачање у сваком смислу те речи, али неке ствари не зависе од Црвене звезде – поручио је тренер српског освајача дупле круне. И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести