Данас у Дохи жреб за Светско фудбалско првенство у Катару

Данас у Дохи одржаће се жреб за Светско фудбалско првенство у Катару (од 21. новембра до 18. децембра) уз учешће 32 репрезентације, Почетак церемоније заказан је за 18 сати, тада почиње званични део програма, али као и увек, вероватно чекати пола сата до сат времена да сазнамо с ким ћемо играти на Мундијалу.
1
Фото: Youtube Printscreen

За сада нема званичног програма жреба. Титулу брани селекција Француске која је у финалу савладала Хрватску са 4:2. 

Фудбалска репрезентација Сербије жреб очекује из трећег шешира у онај бајбољој су: поред домаћина Катара, Бразил, Аргентина, Белгија, Француска, Аргентина, Енглеска, Шпанија и Португал, а у другом:  Холандија, Немачка, Данска, Швајцарска, Уругвај, Хрватска,  САД и Мексико.

Пошто квалификације заправо нису завршене и још три путника се чекају у једном мечу европског и два меча интерконтиненталног баража заправо немамо све учеснике Мундијала.


Русија није суспендована

ФИФА је јуче одржала редован конгрес и донела неке веома важне одлуке. Најбитнија међу њима је суспензија за чак три земље. Иако су многи очекивали да међу репрезентацијама које ће кровна организација светског фудбала суспендовати буде и Русија, то се није десило! ФИФА је у Дохи одлучила да суспендује Пакистан, Кенију и Зимбабве.

Након што је на конгресу закључено да су присутни представници свих Савеза сем Зимбабвеа, приступило се гласању на којем је донета одлука. Ђани Инфантино, први човек ФИФА, истакао је да су присутни и представници два суспеднована савеза, као и да је сигуран да ће за фудбал у Кенији и Пакистану доћи боља времена.


То је ФИФА решила тако што је сва три тима који још нису осигурали пласман на СП пребацила у четврти шешир, па би тако неко могао одатле да вуче Украјину, Велс, Шкотску, Аустралију, Перу, Нови Зеланд...

 Било је некакве шансе да наш тим уђе у други шешир, али на крају се то није десило па ће нас чекати тежи жреб, пошто ће се куглице у шеширима поређати према ФИФА ранг листи од 31. марта. Тренутно је Србија на 25. месту ФИФА ранг листе и то ће нас сврстати у трећи ранг светског фудбала у Катару, тако да ћемо морати да изненадимо некога из првог или другог шешира како бисмо могли да прођемо групу.

Катар ће да би отворио првенство бити извучен у првој групи, а ни у једној групи не смеју бити извучене две репрезентације из исте конфедерације, осим тимова из УЕФА. Ипак и за европске тимове постоји квота, у свакој групи ће моћи да буду највише по три. 

Г. Ковач

 Први шешир: Катар, Белгија, Бразил, Француска, Аргентина Енглеска Шпанија Португал

Други шешир: Данска Холандија Немачка Мексико САД ШвајцарскаХрватска Уругвај

Трећи шешир: Сенегал Иран Јапан Мароко Србија Пољска Јужна Кореја Тунис

Четврти шешир: Аустралија/УАЕ/Перу Нови Зеланд / Костарика Украјина/Шкотска/Велс Саудијска Арабија Еквадор Гана Камерун Канада

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести