Дејан Станковић: Стрпљиво до победе против Рада и титуле

БЕОГРАД: Већ две недеље се спремамо за Рад, знате шта та утакмица доноси за клуб, моје играче, мене и једва чекамо да почне, каже тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић.
d
Фото: Youtube Printscreen

Звезда сутра гостује на Бањици и победом може да освоји 31. титулу.

Станковић је на конференције за медије уочи "рестарта сезоне" изразио задовољство због повратка фудбала.

"Драго ми је што поново креће фудбал, држава је урадила све како би нас што пре вратила на терен", навео је он.

Станковић истиче да ће играчима саветовати да буду стрпљиви.

"Биће притиска, игра се за титулу, 29. маја, али када кажем да радимо на себи мислим баш на притисак. Све зависи од самоконтроле, не треба да журе, знам да ће бити жеље да се што пре заврши, али што будемо имали више стрпљења биће боље".

Звездин тренер додаје да је екипа пре паузе била на завидном нивоу, корона је учинила своје, али како каже, успела је да се врати на задовољавајући ниво.

"Мислим да цемо бити на висини задатака, не знам да ли ћемо 90 минута бити на високом нивоу, али знам да ћемо дати све од себе. Одиграли смо две пријатељске, фамилијарне утакмице, али такмичарске су нешто друго. Много смо се сви ужелели фудбала, због те велике жеље морали смо да се контролишемо. Играчима хвала и на професионализму за време короне".

Станковић ће имати "слатке муке" око састава тима, а не може да рачуна једино на Милоша Вулића (имао интервенцију на зубу) и Секуа Санога (ризик после дуге паузе).

На питање какав је осећај јер је надомак првог тренерског трофеја Станковић је рекао:

"Да ме не разумете погрешно, дошао сам на плус 11, радим свој посао, свестан улога и захтева. Ова титула, надам се да ће се узети, иде клубу, играчима, навијачима и мени један мали део. Пресрећан сам, и моја је, макар да сам водио и једну утакмицу", поручио је Станковић и додао да би било сјајно да се титула прослави са навијачима јер би то био знак да смо сви победили корону.

Утакмица 27. кола Суперлиге измеду Рада и Црвене звезде игра се сутра од 19.30 сати на Бањици.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести