ДЕРБИ НА "КАРАЂОРЂУ" ПРИПАО БЕОГРАЂАНИМА Војводина - Црвена звезда 1:2

Дерби 6. кола Суперлиге на "Карађорђу" у Новом Саду између Војводине и Црвене звезде припао је гостима из Београда резултатом 1:2.
stadion karadjordje vojvodine Fifa
Фото: Дневник/ В. Фифа

Меч препун темпа и добрих потеза са обе стране је у пуној мери оправдао епитет дербија кола, али је Црвена звезда ипак показала вишу класу од домаћина и заслужено тријумфовала. Завршили су Београђани посао још у првом полувремену, јер су у другом делу игре мреже мировале.

Црвена звезда је поново дошла у предност на "Карађорђу" и од 26. минута води са 2:1. Стрелац је поново био Букари, за којег одбрана Воше тренутно нема решење. Свој други гол на мечу је постигао после грешака фудбалера Новосађана у свом казненом простору.

Војводина се брзо вратила у меч и већ у 12. минуту изједначила на 1:1. Милисављевић је примио лопту у казненом простору и ударцем по земљи лако савладао голмана Глазера.

Црвена звезда је у Новом Саду повела са 1:0 већ у 3. минуту, голом Османа Букарија. Добио је лопту на десној страни, ушао у шеснаестерац и упутио ударац у десни угао који је био неодбрањив за голмана Царевића.

У дербију 16. кола Суперлиге, фудбалери Војводине од 16 часова дочекују Црвену звезду.

Спрам тренутне позиције на табели, реномеа и неугодне традиције, Београђани су свакако фаворити у данашњем мечу, али ни Новосађани нису без својих шанси и силно осокољени добрим резултатима у последњим утакмицама најављују изненађење на „Карађорђу“. Црвена звезда тренутно заостаје 6 бодова за водећим Партизаном, док је Војводина након четири везане утакмице без пораза на 4. месту табеле Суперлиге.

САСТАВИ

Војводина: Царевић – Лазаревић, Јеличић, Црномарковић, Гиорбелидзе – Салгуеиро, Милосављевић – Радуловић, Зукић, Малбашић – Вукановић

Црвена звезда: Глазер – Недељковић, Ђига, Драговић, Николић – Стаменић – Букари, Канга, Хван, Иванић – Ендијаје

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести