Ђукић: Очекујем европску утакмицу и три бода

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Партизана Мирослав Ђукић изјавио је данас уочи гостовања Чукаричком у дербију 27. кола Суперлиге Србије да очекује праву европску утакмицу против екипе која је у јесењем делу сезоне узела бод црно-белима.
Miroslav Đukić (drugi sleva)  Foto: FK Partizan
Фото: Мирослав Ђукић (други слева)  Фото: ФК Партизан

"Биће тешка утакмица, али битна су три бода у игри на веома тешком терену. Очекујем интезивну, чврсту и праву европску утакмицу. Имали смо доста проблема у првој утакмици јер су се поставили високо и нису нам дозволили да играмо", изјавио је Ђукић на конференцији за медије у Спортском центру Партизан Телеоптик.

Тренер Партизана је рекао да за сутрашњу утакмицу на Бановом брду неће моћи да рачуна на најскупљег играча Сејдубу Суму и искусне првотимце Бојана Остојића и Зорана Тошића.

Црно-бели ће као и у утакмици против Рада наспрам себе имати неколико својих бивших играча, а према Ђукићевим речима, очекује се да као и остали противници изађу мотивисано против Партизана, али да без обзира на константан притисак он жели увек победе.

"Сви играчи желе да се доказу против Партизана и то је нормално да изађу мотивисани против нас. Сваку утакмицу идемо на победу, моја обавеза је да Партизан побеђује, а остало не зависи од мене. Цео живот сам живео под притиском, желим да победим, као и противник и никад нисам улазио олако и опуштено у утакмице", рекао је Ђукић.

Ђукић је ветерена Шаше Илића, који је био међу најбољим појединцима против Рада, окарактерисао као божији дар, али није желео да открива да ли ће најстарији играч црно-белих сутра заиграти од првог минута, већ је скренуо пажњу на одлуку Дисциплинске комисије Фудбалског савеза Србије о одузимању два бода Звезди и Партизану, оцењући је као бесмислену.

"Нема смисла одузимати момцима бодове које су заслужили на терену. Боље покушати да поправимо узроке због чега се нешто причало, а не забранити говор као у Ивањици када играч изводи пенал, а противници се склањају. Требало би да нападнемо тамо где се дешавају проблеми уколико желимо да помогнемо српском фудбалу", рекао је Ђукић.

Утакмица између Партизана и Чукаричког у 27. колу Супер лиге игра се сутра од 15 часова на Бановом брду.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести