Светски медији: Крвава дерби битка у Београду

Светски медији у извештајима из Београда са 156. вечитог дербија између Партизана и Црвене звезде апострофирали су сцене навијачког насиља и подсетили да су проблеми на трибинама редовна појава још из времена распада некадашње Југославије.
Navijaci baklje/Fonet
Фото: Фонет/А. Барда

Наслови попут "Крвава битка", "Ерупција насиља" и слично доминирају пре свега у британски медијима попут "Сана" и "Дејли мејла , а "Скај спорт" акценат ставља на то да су навијачи насиљем покварили дешавања на терену.

Занимљиво, дерби је условно речено био хит и на друштвеним мрежама на Острву, поготово јер је некадашњи фудбалер Ливерпула Стен Колимор, сада стручни консултант за фудбал, меч посматрао уживо у Хумској и то са терена и окачио неколико снимака на Твитер.

Француски угледни лист "Л''Екип" апострофира 17 повређених у међусобној тучи навијача Партизана, а сајт "Yахоо" пита да ли је дуел српских клубова дефинитивно најхаотичнији дерби на планети.

Медији у региону такође се баве нередима, али са блажим оценама, јер и сами имају сличне проблеме.

Хрватски портал "Индеx" у први план ставља фотографије голих хулигана док их полиција изводи са стадиона, а босански "Кликс" наводи међусобни обрачун навијача црно-белих.

Дерби између Партизана и Црвене звезде, 156. по реду, завршен је резултатом 1:1.

Иако се првобитно мислило да су навијачи Црвене звезде упали на јужну трибину, испоставило се да су неред изазвали навијачи партизана из груше "Vandal boys". Они су напали далеко већу групу "Алкатраз" али су извукли дебљи крај.

Двадесет навијача је повређено а тројица су задржана у Ургентном центру у Београду, а један од њих има фрактуру лобање.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести