ФК Војводина: Дринчић и Ђуришић на Златибору

ЗЛАТИБОР: Данашњи дан обележили су доласци прве двојице нових фудбалера, који ће у наредном периоду носити дрес Војводине.
Marko Đurišić i Nikola Drinčić/A. Predojević
Фото: А. Предојевић/Марко Ђуришић и Никола Дринчић по доласку у хотел „Палисад“

(Од нашег специјалног извештача)

Реч је о искусном плејмејкеру Николи Дринчићу (35) и повратнику из редова врањанског Динама Марку Ђуришићу (21), играчу који је поникао у омладинској школи „Илија Пантелић“.

Дринчић је добро познато и признато име у свету српског фудбала, а каријеру је почео у Телеоптику и Партизану и наставио да је гради у Спартаку, Будућности из Банатског Двора, турском Газијантеспору, руским екипама Амкару, Спартаку из Москве и Краснодару, да би се 2014. године вратио у Партизан. Уследио је потом његов одлазак у Макаби из Хаифе, а током новог повратка у наш фудбал носио је дресове Рада, Чукаричког и Радничког из Ниша, из чијих редова је сада дошао у Вошу. Носио је дрес младе репрезентације Србије, а у сениопрској конкуренцији наступао је за селекцију Црне Горе. Никола Дринчић је потписао обавезу према црвено-белима на једну годину и од данас ће се прикључити раду с осталим играчима.


Митошевић се вратио у Нови Сад

Истовремено с данашњим доласцима нових играча, припреме Новосађана напустио је искусни Вук Митошевић и чини се да на њега црвено-бели више не рачунају, односно да ће бити слободан у избору новог клуба. Потврду за ову информацију нисмо добили, али је сигурно да он више није на Златибору и да се вратио у Нови Сад. 


Марко Ђуришић игра на позицији задњег везног и каријеру почео у Новом Саду, а за први тим Војводине дебитовао је 2016. године. После три одиграна сусрета, отишао је на позајмицу у комшијски Пролетер, а 2017. године потписао је за Мачву из Шапца. Годину дана касније прешао је у редове Динама, а сада се вратио у матични клуб и потписао уговор на три године.

Незванично смо сазнали и то да се у наредним данима очекује да обавезу према старијем суперлигашу из највећег војвођанског града потпише и Петар Бојић (27), дојучерашњи првотимац Младости из Лучана. Овај офанзивни везиста носио је раније дресове Слоге из Пожеге, Младости, Напретка и Чукаричког.

Текст и фото: А. П.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести