ФСС потврдио казну одузимања шест бодова Борцу и Јагодини

БЕОГРАД: Комисија за жалбе Фудбалског савеза Србије (ФСС) одбила је приговоре прволигаша Борца из Чачка и Јагодине, те тако потврдила одлуке дисциплинског органа о одузимању по шест бодова и казне од укупно 10 милиона динара.
fss
Фото: ФСС

Како преноси Спорт клуб, у оба случаја, како је оценио другостепени орган на челу са председником Марјаном Рнићем, првостепена комисија поступила је правилно.

"Комисија за жалбе је закључила да је првостепени орган правилно применио важеће прописе ФСС и УЕФА у вези са добијеном информацијом, као и то да је ожалбена одлука детаљно образложена", наводи се у одлуци Дисциплинске комисије у случају чачанског прволигаша.

У образложењу одлука, Комсија за жалбе позвала се на члан 83 Дисциплинског правилника ФСС из којег произилази да се писана информација од надлежног органа УЕФА третира као утврђења чињеница. Практично, органи ФСС немају начин, нити могу да испитују веродостојност информација из служби европске куће фудбала.

"Дисциплинска комисија утврдила је одлучне чињенице на основу писане информације из УЕФА, са пратећим материјалом, потврђене провером тачности информације од официра за интегритет и стручне комисије, која је извршила потребне анализе", став је другостепеног органа, којим је потврђена првобитна казна прволигашу из Поморавља о одузимању шест бодова и додатном финансијском глобом од шест милиона динара.

Чачани су сматрали да је чињенично стање, у спорном мечу 20. кола Прве лиге, са Железничаром у Панчеву (0:1), погрешно и непотпуно утврђено и да је учињена битна повреда поступка, јер је онемогућено изјашњење клуба у првостепеном поступку. Жалба је децидно одбијена, уз образложење да је по више тачки и неоснована.

Истоветна је одлука и о санкционисању Јагодине, због нерегуларности у дуелу са Трајалом у Крушевцу (0:3).

Јагодинци су у жалби истакли неколико тачака - да не стоје иза непрописних радњи на спорној утакмици 23. кола Прве лиге, оспорили мишљење Комисије за фер-плеј Организације тренера ФСС и закључак УЕФА и на посебан начин протумачили члан 83 Дисциплинског правилника.

Одлуке Комисије за жалбе ФСС су правоснажне. Незадовољним клубовима остаје могућност такозваног ванредног правног лека, захтева за заштиту правилника, пред Извршним одбором Фудбалског савеза Србије.

EUR/RSD 117.5626
Најновије вести