Фудбалери Братства из Пригревице с пуно оптимизма дочекују нову сезону

Стручи штаб пригревачког Братства  на челу са Сретеном Вилотићем у месец када крећу сусрети за бодове улази са великом дозом оптимизма.
sreten vilotic bratsvo
Фото: Сретен Вилотић, фото: Приватна архива

То произилази из досадашњих резултата током припремног периода, а поготово након одличне игре и победе над комбинованим тимом новосадске Војводине од 4:1. Тим који није претрпео играчке промене из раније сезоне појачали су Ален Јанковић, Алекса Лап­чевић, Немања Никић и Милош Савановић. Сада Пригревчани делују самоуверено и као да једва чекају први судијски звиждук за почетак првенствене трке. 

„Мада резултата током припрема не стављам у први план, не могу а да не похвалим залагање, хтење и вољни моменат велике већине првотимаца. Новајлије су донеле здраву конкуренцију и атмосфера је на завидном нивоу. Постоји могућност да до краја прелазног рока ангажујемо још једног или два играча како би имали довољан фонд квалитетних појединаца на свакој позицији у тиму“, речи су шефа стручног штаба Сретена Вилотића.

Пригревчани су најавили кандидатуру за сами врх табеле, али су свесни даје до остварења тог циља пут трновит и пун неизвесности. Из тог разлога Вилотић повремено делује опрезно, али како наводи верује у играче и управу клуба.

„Да не гајим победниче амбиције одавно би напустио фудбал. У сваки сусрет, без обзира на квалитет ривала, улазим са жељом да тријумфујемо. Знам шта нас очекује, исто тако сам свестан да ће инператив победе бити наш противник, али онај појединац који није спреман да прихвати такав изазов, нема места у тиму који жели да задовољи укусе навијача, управе и оних који воле фудбал. Ми има­мо обавезу да играмо до­падљиво, али и ефикасно, јер само под условом да постижемо поготке можемо остварити замисао“, категоричан је Вилотић.

Братство 1946 је и ранијих сезона важило за изузетно ефикасну екипу. Стиче се утисак да ће бити велика „гужва“ за место у навалном реду. Поред одавно доказаних стрелаца Носковића, Швеље, Вуковића намеће се новајлија Савановић.

„Савановић је проверени голгетер и добро се укомпоновао у нашу средину. Од њега очекујем да свој раскошни таленат показе и на првенственим утакмицама. Ми гајимо нападачки стил игре и потребни су нам увек спремни играчи који су кадри да се носе са оним што нас очекује. До старта првенства одиграћемо још две контролне узакмице 7. августа против кувајтског Ел Сахата и 11. против Србобрана. Након тога биће све јасно“, поручује стратег пригревчана Сретен Вилотић.

Ј. Бањац

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести