Фудбалери ТСЦ-а дочекују Напредак (14)

Фудблери ТСЦ–а неочекивано су поражени на старту другог дела суперлигашког првенства у Новом Пазару.
1
Фото: ТСЦ

Како је Чукарички славио у Суботици, сада је Тополчанима угрожено треће место. Нису плаво–бели играли слабо у Новом Пазару, али су прилично лако примили два гола у финишу сусрета. Уз то, није им досуђен ни пенал, иако је судија Шегрт показао на белу тачку. Арбитар из Смедерева је, после ВАР провере, преиначио одлуку и зарадио негативну оцену.    

- Немамо ништа од тога што ће Шегрт принудно паузирати - констатовао је тренер ТСЦ–а Жарко Лазетић. – Што пре морамо да заборавимо епизоду из Новог Пазара, извучемо поуке и окренемо се ка новом изазову, односно данашњем сусрету с Напретком. Изгледа да некима нисам био јасан после прошле утакмице... Да појасним: одиграли смо лош дуел у односу на наше стандарде и на оно на шта смо навикли. То је чињеница. У првом колу свако жели да стартује што боље и причу о тој утакмици можемо да затворимо констатацијом да смо били лоши и да сам је и ја слабо припремио и водио.   


Нови дресови

ТСЦ ове године слави 110 година од оснивања клуба. Поводом овог значајног јубилеја, први тим ТСЦ-а носиће убудуће нове дресове, дизајниране у част свих оних који су у претходним деценијама допринели развоју клуба из Бачке Тополе. 


И Крушевљани су, баш као и Бачкотополчани, поражени на пролећној премијеру. Изгубили су на стадиону под Багдалом од Партизана (0:1), али такав резултат није био неко изненађење.   

- Напредак је захтеван противник који има одличног тренера и против кога смо већ два пута играли нерешено код куће. Дефанзивно су добро организовани, што се видело и на припремама на којима нису примили ни један гол, а чак су и против Партизана били бољи током већег дела утакмице. Морамо добро да се припремимо и радује ме то што смо ове недеље имали један од најбољих тренинга у последњих шест месеци, на којем сам препознао максималну озбиљност код играча - додао је Лазетић.       

Нападач Саша Јовановић сложио се да је пред екипом ТСЦ-а озбиљан противник и нагласио да очекује тешку утакмицу.

- Гледао сам сусрет који је Напредак одиграо против Партизана и стварно су Крушевљани тада били добри. Добро је то што играмо код куће и надам се да ћемо, уз помоћ наших навијача, освојити три бода који су нам јако битни - рекао је Јовановић. 

Иначе, Јовановић се опоравио од повреде коју је добио у Новом Пазару, а у комбинаији за тим биће и млади Илић. Највероватније је да ће сусрет с Напретком почети следећи састав:  В. Илић, Цветковић, Цветиновић, Ћалушић, Стојић, Петровић, Ђаковац,  Кувељић (Илић), Радин, Јовановић,  Ратков. 

Утакмица почиње у 14 сати на ТСВ Арени у Бачкој Тополи.  

Г. К.- С. Ст.     

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести