Фудбалери Војводине у Белеку од данас тренирају пуним гасом

БЕЛЕК: Права снежна вејавица на Аеродрому „Никола Тесла“ испратила је експедицију ФК Војводина пут Турске, а у Анталији је Новосађане дочекало сунчано време, с температуром од 16 степени.
д
Фото: Dnevnik.rs

Чартер летом „Ер Србије“, заједно с екипом Чукаричког, црвено-бели су се преселили у топлије крајеве, где ће у наредних 15 дана тренирати и потрудити се да максимално спремни дочекају прву утакмицу наставка Суперлиге, у којој се, 6. фебруара, на „Карађорђу“ састају с екипом ТСЦ-а. База „старе даме“ биће хотел „Сусеси“ у Белеку, добро им познат објекат, у којем бораве већ трећи пут у последњих неколико година.

Нажалост, нису Новосађани у Турску допутовали у комплетном саставу, јер је на обавезном тестирању на корона вирус пред полазак на пут позитиван био Новица Максимовић. Он је остао у Новом Саду, а сви остали играчи, њих укупно 28, тренираће под будним оком шефа стручног штаба Ненада Лалатовића и његових сарадника Драгана Шарца, Видака Братића и тренера голмана Милана Јованића. Прву проверу имаће капитен Никола Дринчић и његови саиграчи већ сутра, када ће им, од 15 часова по нашем времену, ривал бити екипа турског друголигаша Алтаја из Измира.

По доласку у Белек, након краћег одмора, екипа Војводине одрадила је и први тренинг на једном од терена хотелског комплекса, а кондициони тренери Александар Јанковић и Саша Семереди водили су трај део рада.


Поздрав Косановићу

Током лета од Београда до Анталије, приликом обраћања путницима, пилот летелице „Ер Србије“ изненадио је присутне следећим речима:

- Драги путници, желимо вам пријатан лет, а пилоти наше компаније посебно поздрављају Милана Косановића.

Очигледно, боравак и честа путовања с екипом Црвене звезде, промовисали су Косановића на најбољи начин, што се најбоље приметило и кроз овај гест пилота.


- По програму је планиран и одржан лакши уводни тренинг, заправо опоравак од пута, а данас почињемо с максималним радом – рекао је Семереди. – Ранијих година нешто касније смо стизали у Белек, па смо премијерни дан проводили у хотелској теретани. Овога пута, међутим, на време смо стигли, имали смо довољно простора да се одморимо и урадимо вежбе на терену, тако да смо надокнадили дан који бисмо раније, у смислу тренинга, губили.

Војводина ће, по плану, у Белеку одиграти шест контролних утакмица, с тим да ће се после друге провере, у којој јој је ривал украјинска Зорија из Луганска, тројица репрезентативаца – Аранђел Стојковић, Миљан Вукадиновић и Немања Човић – вратити у Србију, како би се придружили националној селекцији наше земље која одлази у Америку.


Председник Самарџић на челу делегације

На челу делегације новосадског суперлигаша на путовању у Турску нашао се председник ФК Војводина Драгољуб Самарџић. Он ће, како сазнајемо, бити присутан само у току првог дела припрема, а потом ће се вратити у Нови Сад.


Елем, само путовање и долазак у Белек протекли су у најбољем реду, расположење у екипи Воше на изузетно је високом нивоу, а за сада најзапосленији је спортски директор Милан Косановић, који је изузетно активан у прелазном року. Он, наиме, покушава да пронађе још једног нападача из иностранства, који би освежио црвено-беле редове у наставку домаћег првенства и резултати његовог напора могу да се очекују у наредним данима.

(Од нашег специјалног извештача)

Текст и фото: А. Предојевић

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести