Фудбалери Војводине у понедељак гостују у Инђији: Црвено-бели морају да забораве Лијеж

По неком неписаном правилу, најтеже је у фудбалу играти утакмицу непосредно после наступа у Европи, посебно када екипа у њој доживи елиминацију.
Gol Bojica
Фото: Петар Бојић постиже изједначујући гол у Лијежу, фото: Ј. Грлић

Управо то догодило се Војводини у Лијежу, у сусрету у којем су Новосађани били близу пласману у плеј-оф фази квалификација за Лигу Европе, али су, после продужетака, терен стадиона “Морис Дуфран” морали да напусте разочарани, док је Стандард имао и те како разлога за славље. Победили су Белгијанци с 2:1, а Воши сада преостаје да се потпуно посвети обавезама на домаћој сцени и покуша да реализује жељу и пласира се у сам врх табеле Линглонг Суперлиге. Само три дана након дуела са Стандардом, пред црвено-белима је испит у Инђији, баш на месту где су у финишу прошле сезоне доживели пораз од тима из Срема (0:2).

- Већ при повратку из Белгије, почели смо да се припремамо за сусрет с Инђијом, односно разговарали смо о тој утакмици – рекао је Петар Бојић, творац јединог гола за “стару даму” у Лијежу и први стрелац екипе у овој сезони. – Мораћемо што пре из глава да избацимо све оно што нам се догађало у Белгији и да се посветимо захтевној утакмици која нас очекује.

Ипак, сећања на Лијеж још увек су свежа и, утисак је, тиште играче новосадске екипе.

- Одиграли смо веома добру утакмицу, пружили у њој тренутни максимум и заиста је штета што то нисмо успели да претворимо у коначну победу. Нисмо се обрукали у Белгији, при крају регуларног дела сусрета стисли смо екипу Стандарда и само мало спортске среће недостајало нам је па да ми одемо даље. 

Бојић је постигао гол којим је тим из Новог Сада изједначио резултат на 1:1, али је начинио и прекршај за најстрожу казну, после које је домаћин повео.

- Сви ме питају да ли је постојао мој фаул у том дуелу… Судија је од почетка сусрета пустио оштрију игру и сигурно је било дуела на утакмици после којих је дозволио да се она настави, без да је свирао прекршај. Искрен да будем, могао је да покаже на белу тачку, што је и учинио, али је могао и да ту борбу за лопту процени као дозвољену с моје стране. Учинио је оно прво и ту се, нажалост, прича завршава. Битно је да све то сада потиснемо у други план и потпуно се посветимо важном дуелу који је пред нама, јер Инђија нас је савладала у прошлом првенству и доказала да није ни мало наиван ривал.

Голман Горан Вуклиш био је један од најзапаженијих појединаца на утакмици у Лијежу, одбранивши неколико опасних удараца ка свом голу. Није, ипак, добио, како је рекао, најлепши рођендански поклон од саиграча и пролазак у плеј-оф.

- С једне стране, задовољан сам начином на који смо парирали Белгијанцима – нагласио је искусни, 33-годишњи чувар мреже Новосађана. – Показали смо им зубе и могу само да будем поносан због начина на који смо одговорили Стандарду. С друге стране, пак, нисам задовољан јер нисмо прошли у плеј-оф, а имали смо прилику за то. Недостајало нам је и спортске среће у пресудним тренуцима, али то је фудбал.

Играчи Војводине увек пред собом имају обавезу да побеђују у домаћој конкуренцији и с таквим амбицијама одлазе у Инђију.

- То је судбина свих оних који носе дрес Воше и ту чињеницу морамо да приватимо. Колико то озбиљно схватамо, најбоље показује то што се налазимо у врху табеле, па од истог циља нећемо одустати ни у понедељак. Додатни проблем налази се у чињеници да сви ривали у Србији имају посебну мотивацију када играју с нама и на то смо спремни. Убеђен сам да смо, уз Црвену звезду, најбоља екипа у Србији и потрудићемо се да то у Инђији поново докажемо - објашњава Вуклиш.

Утакмица у понедељак почиње у 16 часова.      

А. Предојевић  

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести