Вошина квалитетна партија није награђена

Фудбалери Стандарда из Лијежа квалификовали су се у плеј-оф за пласман у групну фазу Лиге Европе, пошто су, после продужетака, савладали Војводину са 2:1 (1:1, 0:0).
Razočaranje igrača Vojvodine po završetku susreta u Liježu  Foto: FK Vojvodina / J. Grlić
Фото: Разочарање играча Војводине по завршетку сусрета у Лијежу  Фото: ФК Војводина / Ј. Грлић

Црвено-бели из Новог Сада, упркос храброј партији и борби до последње капи зноја, нису успели да после 120 минута велике борбе стигну до извођења пенала, иако су, посебно у самом финишу регуларног тока сусрета, имали прилике да већ тада славе на стадиону „Морис Дуфран“. Домаћин је, с друге стране, искористио тренутак пада концентрације у одбрани нашег тима на почетку првог продужетка и славио голом Селима Амалаха, вредном победе и славља које је уследило по завршетку сусрета. Воши остаје жал због пропуштеног, али њени играчи, с њима и навијачи, имају разлога да буду поносни због начина на који су се борили за грб клуба и да верују у то како ће у неком будућем времену успети да досањају сан зван групна фаза Лиге Европе.

- Стандард је велики клуб, али је то и Војводина, што је  и показала у дуелу с Белгијанцима – иако разочаран због резултата, рекао је тренер Ненад Лалатовић. – Рекли смо да се нећемо бранити и да ћемо да нападнемо ривала и то обећање смо испунили. Изједначили смо на време, након што је домаћин повео из пенала, за који не знам да ли је постојао или није. У продужетку смо примили други гол, али смо заслужили макар толико да се питање победника реши после извођења једанаестераца. Белгијанци нису били бољи ривал, по шансама смо чак ми били ближи проласку у плеј-оф, показали смо да играмо добар фудбал и да смо храбри. Нисмо се уплашили имена и реномеа ривала, чија само двојица играча зарађују више новца него сви ми заједно. По мени, пресудиле су две лоше поставке мојих играча када смо и примили голове.


Утакмице у Инђији и Београду у понедељак

Фудбалски савез Србије изишао је у сусрет молбама Војводине и Партизана да им се на 24 сата одложе сусрети с Инђијом, односно Бачком. Према томе, у понедељак, 28. септембра, на програму су утакмице Инђија – Војводина (почетак је у 16 часова) и Партизан – Бачка (од 18 часова), које ће моћи да испрате и гледаоци првог канала ТВ Аренаспорт.


Лалатовић се захвалио клупској делегацији која је бодрила екипу, што је, у условима када је стадион био празан, представљало својеврсни ветар у леђа Николи Дринчићу и друговима.

- И ми смо, као и Стандард, научили да играмо у лепој атмосфери, а ефекти подршке коју су нам пружили људи који су били у нашој делегацији најбоље су могли да се виде у последњим минутима регуларног дела, када је просто висило у ваздуху то да постигнемо и други гол, којим бисмо елиминисали екипу из Белгије. У тим тренуцима изашли смо високо, на 20 метара од гола ривала, за разлику од тимова који се у дуелима с њима бране зоном без храбрости да нападну последњу линију екипе из Лијежа. Ми смо имали ту врсту смелости, јер тако увек играмо, без обзира на име противника. Мени је, као тренеру, сасвим свеједно то с ким се надмећемо, јер сви исто тренирамо и немам страх ни од кога. Чврсто верујем у свој тим и у то да он свакога  може да савлада. Војводина се заиста показала у лепом светлу против великог ривала.

- Мислим да нас је домаћин мало потценио, баш као што су то учинили и белгијски новинари. А догодило се то да се при крају утакмице један велики Стандард уплашио за коначни резултат и могућу елиминацију, па је куповао време и избегавао да врати лопту у игру. Пред почетак сусрета, управа екипе из Лијежа била је убеђена да се њени играчи састају с малим клубом, а  стрепели су да не испадну и силно се  радовали на крају када су схватили да су наспрам себе имали велику Војводину и да су једва извукли живу главу – казао је Лалатовић.

Европски сан Новосађана је за ову сезону завршен, сада се окрећу домаћим изазовима, а први наредни ривал им је Инђија, којој гостују у понедељак.

А. Предојевић

 

 

 

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести