Квалификације за ЛЕ: Војводина верује у успех против Стандарда

Тренер фудбалера Војводине Ненад Лалатовић је уочи пута у Белгију рекао да његова екипа нема шта да изгуби у сутрашњем сусрету 3. кола квалификација за Лигу Европе са Стандардом, али ће имати прилику да докажу да ли су и колико спремни за значајнија дела на међународној сцени.
vosa lijez
Фото: Фудбалери Војводине допутовали у Лијеж, фото: Ј. Грлић

Актуелна екипа и струка сањају да буду прва генерација која ће стићи до групне фазе евро-такмичења у садашњем формату, свесни да ће морати на том путу из себе да извуку последњи атом снаге и умећа. Чак ни у том случају, међутим, ништа им не гарантује остварење домета којем стреме, јер Стандард је трофејни клуб и тренутно је другопласирани тим у шампионату Белгије. Обавеза Вошиних играча свакако јесте да одиграју најбоље што знају, да се испрсе пред легијом странаца из Лијежа и да покушају да репризирају сјајно остварење из Торина, остварено 30. јула 2015. године, када су изненадили и до ногу потукли фаворизовану екипу Сампдорије (4:0).

Експедиција из Новог Сада допутовала је у Лијеж, где ју је  дочекало време слично овом у нашој земљи. Већ неколико година црвено-бели нису играли европске утакмице, али међу играчима провејава мишљење да је стигло њихово време и да могу да се равноправно носе и да елиминишу екипу коју предводи тренер Филип Монтаније.


Лехнер на центру

За главног судију сусрета Стандард – Војводина УЕФА је одредила Аустријанца Харалда Лехнера, којем ће помагати земљаци Андреас Хајденрајх и Максимилијан Колбич. Четврти арбитар биће Кристијан-Петру Кјочирка, такође из Аустрије.


- Допутовали смо у Лијеж у фином расположењу и верујем да није немогуће да га задржимо и после сутрашњег дуела – рекао је тренутно први стрелац екипе Петар Бојић. – Упознали смо се с игром ривала, реч је о доброј екипи, коју можемо да савладамо. Игра се једна утакмица, у њој је све могуће, имамо квалитет, а важно је да будемо отресити на терену. Наравно да бих волео да се и у Лијежу упишем у стрелаце, али, када бих поставио дилему пред себе да ли бих више волео да постигнем три гола или да Војводина прође даље - изабрао бих другу опцију. Пред нама је јако важна утакмица, заиста смо пред лепом приликом да се фудбалској Европи представимо у најбољем светлу и убеђен сам да је нећемо пропустити.


Састав

Тренер  Лалатовић неће моћи да рачуна на повређене голмана Николу Симића и играча средине терена Мирка Топића, па је најавио да ће сусрет почети исти тим који је извео и у финалу Купа у Нишу против Партизана и који је освојио трофеј. Наравно, у њему неће бити Емила Роцкова на голу, који је прешао у мађарски Фехервар. То значи да ће утакмицу почети: Вуклиш – Андрић, Бралић, Саничанин, Ђорђевић - Стојковић, Дринчић - Вукадиновић, Бојић, Човић - Мркаић.


Добро је, ма како то да звучи - јер фудбал се игра због навијача, то што на трибинама неће бити присталица Стандарда, јер су, по белгијским колегама, управо они тај чинилац који њиховим миљеницима улива и већу снагу од објективног квалитета тима. У ситуацији када се игра само један сусрет и када нико нема прилику да исправи евентуалне пропусте, то није безначајан податак.

- Момци морају да буду свесни чињенице да у оваквим утакмицама имају сјајну прилику да, пруже ли оптимални учинак, промене набоље ток властитих каријера и реше животну егзистенцију – казао је Ненад Лалатовић. – На терену треба да буду „звери“, да се никога и ничега не плаше, али и да буду паметни. Никако нам намера није да се бранимо, хоћемо да нападнемо домаћина и да тако створимо све предуслове да забележимо жељени резултат. Поновићу, никаква трагедија неће бити ни ако изгубимо, али је јако важно то да сви пруже све од себе и покажу како се бори за грб и дрес Војводине. Уосталом, за оне који верују у своје снове не постоје немогуће ствари.

Посредством ТВ преноса на другом програму РТС-а, првом каналу РТВ-а и Аренаспорту 2 љубитељи фудбала широм Србије имаће прилику да испрате ток утакмице у Лијежу, која почиње у 20 часова.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести