Квалификације за ЛЕ: Војводина у четвртак бије битку са Стандардом у Лијежу

Дочекали су фудбалери Војводине прилику да заиграју у квалификацијама за Лигу Европе.
Sastanak pred put
Фото: Договор пред полазак на пут у Белгију: Стручни штаб и фудбалери Војводине у ФЦ“Вујадин Бошков“, фото: Дневник

Крећу тек од трећег кола, али им је жреб за ривала доделио тим Стандарда из Лијежа, вишеструког шампиона своје земље. Како се белгијски фудбал изузетно добро котира на светској ранг-листи, јасно је да су ученици тренера Филипа Монтанијеа фаворити за пролаз у плеј-оф рунду другог по квалитету европског клупског такмичења, што никако не значи да Новосађани на пут крећу с белом заставом. Напротив! Верују Никола Дринчић и његови саиграчи у сопствени квалитет, решени су да пруже све од себе и покушају да дођу на само корак од групне фазе Лиге Европе.

- Волео бих да смо почели с такмичењем од прве рунде, јер је реч о специфичним утакмицама с јаким ривалима – рекао је тренер  Ненад Лалатовић. – Наш противник је 11 пута био шампион своје земље што јасно сведочи о величини и снази тог клуба, а тренутно је другопласирани тим у првенству Белгије. Екипа из Лијежа има велики буyет, много већи него што је наш, али фудбал не играју паре. Мораћемо сутра увече да будемо храбри и да покажемо да верујемо у себе, јер само тако можемо да се надамо успеху. Не идемо на утакмицу само да бисмо је одиграли, намера нам је да покушамо да победимо и зато ме радују одлична атмосфера у тиму и добар рад у протеклим данима.


Састанак с  управом

Фудбалери и стручни штаб имали састанак с члановима управе, а, између осталих, присутни су били в.д. председника клуба Драгољуб Самарyић и генерални директор Душан Бајатовић. Том приликом Бајатовић им је обећао да ће играчи и тренери имати оптималне услове за пут и боравак у Белгији, као и посебне новчане награде уколико успеју да елиминишу тим из Лијежа.

- Права награда, ипак, биће уколико победимо Стандард и ако неки од момака реше своју егзистенцију после овог сусрета – јасан је био Лалатовић. – Лично, дао бих и свој новац само да будемо бољи од Стандарда.


О тиму Стандардау Лалатовић је рекао и следеће:

- Наш ривал игра нападачки фудбал, бекови се за трен ока трансфоримшу у крила, индивидуално је то јако добра екипа и технички је на изузетно високом нивоу. Стандард одлично решава ситуације „један на један“, а у нападу има изврсног играча који лако решава указане му прилике. Све то, међутим, против нас Белгијанци евентуално могу да раде само уколико им то дозволимо, односно уколико се будемо базирали на одбрани на нашој половини. Зато нам је намера да покушамо да их притиснемо већ у зачетку њихових напада и да им не дозволимо да успоставе игру каква њима одговара. Поновићу још једном: бранићемо се само уколико нас противник на то буде натерао. Од мојих играча захтеваћу максималну фокусираност на задатке које буду имали и да буду „звери“ на терену, храбри и решени да успеју. Ако не буде тако, Стандард ће то умети да казни.


Акција за помоћ Лани

ФК Војводина придружио се хуманитарној акцији за прикупљање новчаних средстава за лечење десетомесечне Лане Јовановић. Тим поводом штампане су посебне мајице, које ће сви заинтересовани моћи да купе у шопу новосадског клуба испод западне трибине стадиона „Карађорђе“. Цена мајице је 1.000 динара и, наравно, комплетан приход отићи ће у корист ове девојчице из Беочина, која се лечи од спиналне мишићне атрофије. Ненад Лалатовић је позвао навијаче Воше да дођу и купе мајицу, чиме ће помоћи да мала Лана оде на лечење.


Тренер неће моћи због повреда  да рачуна на голмана Николу Симића и младог репрезентативца Мирка Топића.

- Немам оптерећење због тога што у нашем првенству морамо да имамо два бонус играча. Наше младе првотимце видим у тиму и код мене не постоји проблем с тим да они добију шансу. У Лијежу највероватније ћу се ослонити на екипу коју сам извео и у финалу Купа у Нишу и која је Војводини  донела пехар. Тада сам рекао да бих све дао за тај пехар, а сада додајем на то да исти осећај имам и пред дуел у Лијежу. Волео бих да се у наш Нови Сад вратимо као хероји. Против Партизана смо тактички добро поставили утакмицу и сигуран сам да с те стране проблема неће бити ни у Белгији. Додатну мотивацију нашим играчима мора да представља чињеница да овај сусрет сваком од њих може да промени живот набоље и то ни једног тренутка не смеју да забораве – поручио је Лалатовић.


Тест

Екипа, стручни штаб и сви они који путују у Белгију урадили су тестирање на Ковид 19. Резултати су требали да стигну у току дана, а у клубу су били убеђени да ту пробелма неће бити и да ће у Лијеж отпутовати у најјачем саставу.


Експедиција Војводине сутра чартер летом одлази у Белгију, у вечерњем термину тренер Лалатовић одржаће конференцију за медије пред белгијским новинарима (неших извештача, нажалост, тамо неће бити), а од 20 часова, у термину одигравања сусрета, Новосађани ће одрадити тренинг на стадиону „Морис Дуфран“. Сусрет се игра без присуства публике, а победник ће у плеј-офу играти с бољим из утакмице Фехервар (Мађарска) – Рен (Француска).

Дуел Стандард – Војводина моћи ће да виде и љубитељи фудбала у нашој земљи на РТС - у.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести