Фудбалерима Воше Куп Србије!

Након велике драме, после безмало три сата велике борбе, фудбалери Војводине су након бољег извођења пенала победили Партизан у финалу Купа Србије и други пут у историји подигли пехар најмасовнијег домаћег такмичења!
lalatovic kup, jgrlic
Фото: Ј. Грлић

Заслужили су славље Новосађани, свака им част шта су све издржали у Нишу и могу да буду поносни на оно што су учинили.

Војводина је имала трофеј у рукама буквално до последњих секунди на истеку 96. минута меча, а онда је у последњим тренуцима утакмице, Страхиња Павловић донео велику радост за скоро све гледаоце на Градском стадиону. Правим евро-голом одвео је меч у продужетке изједначивши на 2:2. Ипак, после пенал – лутрије, спретнији су били новосадски црвено – бели. Од старта, развила се отворена борба, у којој су се напади смењивали, али публика, упркос солидном фудбалу, више фокусирала на увреде на рачун тренера Воше Лалатовића. Београђани су лагано преузимали иницијативу, имали чешће лопту у поседу, али нису успевали да пронађу пукотину у одбрамбеном бедему црвено-белих. Кружили су око блока.

Фото: Ј. Грлић

Војводине, али су тек индивидуалним акцијама успевали да стигну до казненог простора. Тамо их је одбрана тима из Новог Сада заустављала и било је јасно да ће тек после евентуалне грешке ривала бити оних правих, зрелих прилика. Војводина је тражила шансу после продора по боковима, покушавајући да искористи брзину својих играча. Утисак је да су “домаћини” у овој утакмици свесно препуштали ривалу да диктира темпо, желећи да се дефанзивци супарника опусте и отворе простор Мркаићу, Човићу или Вукадиновићу.       

И у 38. минуту своју шансу су дочекали. Дуго су се за лопту борили Мркаић и неодлучни Павловић, а високи нападач се изборио за њу и на другој стативи видео Вукадиновића који је маестрално улетео у празан простор и савладао Стојковића за вођство Војводине од 1:0. Велики корак “стара дама” је начинила, али је до краја остало пуно времена и ваљало јој да стечену предност одбрани. До самог истека првог дела игре, шанси није било, а тада је Асано ушао у средину, али је његов ударац завршио високо преко гола.

Фото: Ј. Грлић

На почетку другог дела игре Милошевић је у игру увео Суму и Витаса, желећи да још више повећа притисак на новосадску екипу. Већ у 47. минуту Садик је сјајно шутирао, али је Роцков још боље интервенисао. Београђани су навалили свим силама, желећи да што пре стигну до изједначења, али је отварало простор у њиховој одбрани, што у 49. минуту умало није искористио Мркаић. Његов шут ипак је отишао крај гола. Подршка црно-белима с трибина бивала је све гласнијом, стицао се утисак да се сусрет игра у Београду. У 52. минуту поново је одличну прилику имао Садик, али су одбрамбени играчи и Роцков успели да отклоне опасност.   

У 56. минуту, међутим, заледило се гледалиште на Чаиру. Сјајно је по десној страни лопту изборио Петар Бојић, који је издржао битку с Павловићем и онда маестралним ударцем повисио вођство Војводине на сада већ лепих и убедљивих 2:0.

Фото: Ј. Грлић

У 68. минуту Партизан је био најближи голу, када је Витас шутирао из велике даљине, али је овог пута статива била савезник Новосађана. Нису ученици тренера Милошевића одступали од напада, нису имали на то право због велике подршке навијача, а у игру је ушао и Бојан Матић, као доказ тоталне офанзиве Београђана. Нису више имали шта да изгубе и размљиви су били потези клупе црно-белог тима. Играо се 80. минут, када је Садик најзад успео да протури лопту до Филипа Стевановића, који је савладао Роцкова и смањио на 1:2.

Последњих десетак минута донели су још жешће напади Партизана, а наговестио је то поново Стевановић, чији је ударац сјајни избио у корнер Роцков. Играло се само пред голом Воше и било је велико питање имају ли црвено-бели снаге да све то издрже.    

Фото: Ј. Грлић

Могао је Садик у надокнади времена, а није, да изједначи, али је поново Роцков показао да је голман вансеријског квалитета. Али, у последњим тренуцима утакмице, дотадашњи трагичар сусрета Страхиња Павловић, феноменалним маказицама савладао је све препреке и погодио мрежу за 2:2 и ерупцију славља на Чаиру. На самом крају уследиле су невероватне сцене када су из публике ка тренеру Лалатовићу и резервним играчима Војводине полетеле столице. Била је то круна некултурног понашања гледалаца, који су малтретирали шефа стручног штаба Новосађана током свих 90 минута. Бунио се Лалатовић, разговарао са арбитром Грујићем, али реакције није било и сусрет је отишао у продужетке.    

Фото: Ј. Грлић

 У првом додатном делу, баш ништа вредније помена није виђено, тимови као да су скупљали додатну снагу за других 15 минута и евентуалне пенале. Ни у наставку ништа није било боље, па су ударци с 11 метара донели дефинитивну одлуку. 

Код Партизана, Витас и Здјелар су шутирали преко гола, а сви у црвено – белом табору су били прецизни и пехар Купа Србије стиже у Нови Сад! 

Александар Предојевић

Фото: Ј. Грлић

ВојводинаПартизан  6:4  (2:2, 1:0)

НИШ: Градски стадион у Чаиру, гледалаца: 8.000, судија: Данило Грујић (Ниш). Стрелци: Вукадиновић у 38. и Бојић у 56. за Војводину, а Ф. Стевановић у 80. и С. Павловић у 90. минуту за Партизан, Жути картони: Саничанин, Бојић, Андрић, Дринчић и тренер Лалатовић (Војводина), а Витас, Ф. Стевановић, С. Павловић (Партизан). 

ВОЈВОДИНА: Роцков 7,5, Андрић 6,5, Бралић 6, Саничанин 6,5, Ђорђевић 7, А. Стојковић 7, Дринчић 8,5, Вукадиновић 7,5 (Гемовић), Бојић 7,5 (Стојсављевић), Човић 7 (Зукић 6,5), Мркаић 7 (Деветак 7).

ПАРТИЗАН: В. Стојковић 6,5, Милетић 7, Остојић 6,5 (Витас 7), С. Павловић 6,5, Урошевић 7, Здјелар 7, Шћекић 7 (Сума -, Л. Павловић -), Марковић 6 (Ф. Стевановић 7,5), Натхо 7, Асано 6,5 (Матић 7), Садик.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести