Инијеста дефинитивно напушта Барселону: Време је...

БАРСЕЛОНА: Капитен фудбалера Барселоне Андрес Инијеста потврдио је данас на крају сезоне напушта матични клуб после 22 године.
iniesta yt
Фото: Youtube Printscreen

Инијеста је одлучио да оде са Ноу Кампа, али тренутно још увек не зна где ће наставити каријеру.

"Ово је моја последња сезона у клубу. Много сам размишљао, Барселона је највећа на свету и све ми је дала. Ипак, осећам да је време да одем. Клуб заслужује моју најбољу верзију, а нисам сигуран да могу да будем на том нивоу", рекао је Инијеста кроз сузе на конференцији за медије посвећеној њему.

Највише се причало да би Инијеста могао да настави каријеру у Кини, добио је јако богату понуду Тјанђин Кванжана, али се и јавио Пеп Гвардиола из Манчестер Ситија који би поново да сарађује са 35-годишњим везистом.

Инијеста је прве кораке направио у Албасетеу, а од 1996. године је у Барселони, за чији први тим је одиграо чак 669 утакмица и дао 57 голова.

Са каталонским гигантом освојио је 31 трофеј, ускоро ће и 32. када Барселона званично обезбеди титулу Примере, међу којима су и четири Лиге шампиона.

За репрезентацију Шпаније одиграо је 123 утакмице и постигао 13 голова, уз титуле првака Европе (два пута) и света у периоду од 2008. до 2012. године.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести