Интервју: Синиша Саничанин, одбрамбени фудбалер Војводине

БЕЛЕК: Једна од најсветлијих тачака у екипи Војводине током протекле јесени био је 23-годишњи штопер Синиша Саничанин.
1
Фото: Синиша Саничанин

Иако у почетку није био у саставу и због тога је желео да промени клуб, фудбалска судбина је по ко зна показала своју ћуд и практично већ отписаног играча произвела у један од ослонаца црвено-беле екипе. Високи (190 цм) Саничанин сигурно држи леву страну одбране Воше и у Белеку се труди да максималним прилазом обавезама и на пролеће буде битан, можда и најчвршћи шраф у дефанзиви.

- После тежег дела рада који смо успешно прегрмели у Новом Саду, стигли смо у Турску где ћемо имати, како се надамо, много боље временске услове за улажење у жељену форму – нагласио је Саничанин. – Терени које имамо на располагању, хотел и сви пратећи садржаји су беспрекорни, па је остало да саиграчима, стручном штабу и себи самом пожелим то да нас повреде мимоиђу и да у дело преточимо све оно што су шеф струке Радован Кривокапић и његови сарадници осмислили.

Присетили смо се прошлогодишњих припрема, када је екипа Војводине, предвођена тадашњим тренером Илијом Столицом, одлично изгледала у тренинг утакмицама, али ни приближне игре није поновила у првенственим дуелима. Да ли идеални терени и игра по њима стварају донекле лажну слику о реалним могућностима тима?

- У праву сте, овде када радимо и играмо, све изгледа бајно. Када се вратимо у Србију, у нашу реалност, чекају нас лошији терени и временске (не)прилике. Надам се да ће ове године бити неке промене набоље, односно да ће услови напредовати у позитивном смеру. Прилично је тешко играчима када се навикну на добро, да се у кратком времену преоријентишу и једнако квалитетно играју по лошијим теренима.

Фото: Јучерашњи тренинг фудбалери Војводине одрадили су у теретани

Рекосмо, летос сте били на излазним вратима из Војводине, а крај јесени дочекали сте као један од најстандарднијих играча?

- Тако то бива у фудбалу, лопта је округла и преко ноћи се ствари из корена промене. Био сам буквално на корак од тога да одем из Новог Сада на позајмицу или чак и да узмем папире, раскинем уговор и променим средину. Ипак, били су ту чланови управе с којима сам причао и остао сам. Указала ми се прилика и изборио сам се за место у тиму и сада заиста немам на шта да се жалим.

Веома добрим и сигурним играма у континуитету, чини се да сте наговестили кандидатуру за дрес репрезентације БиХ, чији сте члан били и у млађим селекцијама?

- Драго ми је што тако мислите, али и што неки други људи препознају моје добре игре. Играо сам за младу селекцију БиХ и надам се да релеватни људи из тамошњег савеза прате моје наступе, па верујем да ће ускоро уследити неки позив и у А селекцију.  То би за мене била велика част.


Невреме у Белеку

За јуче преподне био је планиран тренинг фудбалера Војводине у Спортском центру „Титаник“. Међутим, оркански јак ветар који је дувао током читаве претходне ноћи, и јуче и  лед  буквално је онемогућио било какав рад на отвореном, па су Радован Кривокапић и сарадници одлучили да у преподневним сатима играчи одраде индивидуални тренинг у хотелској теретани.


Вратимо се Војводини и оном што је чека на пролеће... Тренутно сте ваши саиграчи и ви на осмом месту на табели Суперлиге, није још обезбеђен пласман у плеј-оф, доста је промењен састав екипе у односу на јесен и занима нас шта црвено-бели могу у наставку сезоне?


Сутра: Војводина – Зорија

Пред Новосађанима је данас прва тест утакмица на припремама у Турској, а ривал ће им бити екипа украјинског суперлигаша Зорије из Луганска. Тренер Радован Кривокапић наговестио је да ће сви играчи добити минутажу у овом сусрету и да од њега практично почиње борба за позиције у екипи.

Зорија се тренутно налази на четвртом месту украјинског првенства, а међу првотимцима од скора има и једног фудбалера из Србије. Реч је о Немањи Ивановићу, 21-годишњем дојучерашњем фудбалеру београдског Синђелића, који је ове зиме потписао уговор с клубом  из Луганска. Од странаца, за ову екипу наступају и двојица Бразилаца – Силас и Ратао, као и Колумбијац Азеведо.

Почетак сусрета Војводина – Зорија заказан је за 15 часова по нашем времену, а играће се у СЦ „Титаник“.


- Пред нама је веома тежак посао, јер имамо неповољан распоред на пролеће. Ипак, морамо да се што боље припремимо с екипом коју сада имамо на окупу, а лично се надам да ће нам се сложити све коцкице и да ћемо успети да реализујемо оно што смо испланирали. Радимо изузетно добро, на то не можемо да се жалимо и мислим да ћемо се, и кроз јаке припремне утакмице, адекватно спремити за наставак првенства – додао је Синиша Саничанин.

Текст и фото: А. Предојевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести