Фудбалери Војводине одрадили прве тренинге у Белеку

БЕЛЕК: Подељени у две групе, фудбалери Војводине одрадили су прве тренинге на припремама у Турској. Јутарњим радом у теретани командовао је кондициони тренер Александар Јанковић, који је пред фудбалере поставио вежбе на превенцији, активацији и комплетној припреми за напоре који су пред њима.
Fudbaleri Vojvodine  su krenuli sa treninzima u Turskoj foto: A. Predojević
Фото: Фудбалери Војводине су кренули са тренинзима у Турској фото: А. Предојевић

 (Од нашег специјалног извештача)

Када су одрадили од њих захтевано, играчи су отишли на оближњи терен хотела „Титаник Голф делукс“, где их је чекао шеф стручног штаба Радован Кривокапић, са сарадницима Немањом Кртолицом и Мирославом Смајићем. На одличној травнатој подлози, и уз лепо време, одрадили су краћи, интезивни  тренинг с лоптом. Код фудбалера и поред великих напора видљиво је добро расположење.

- Можда се чини да је ово био лакши део рада, али верујте да није тако. Вежбе које смо имали захтевале су доста ангажовања и, све укупно, потрошили смо пуно енергије.Знамо шта нас очекује на пролеће и сада се припремамо за то – рекао је искусни Дамир Зломислић.

Голмани су под будним оком тренера Милана Јованића одрадили комплетан тренинг, с обе групе играча. Као што је то и уобичајено, чувари мреже су летели по трави, увежбавали пасове на даљину, а све то било је пропраћено добром атмосфером.

Међу онима који ће на пролеће покушати да изборе место у стартној постави је и снажни Либеријац Конех Секу, који је дан пред полазак за Белек потписао двогодишњи уговор с црвено-белима. Реч је о нападачу који је, између осталих, био и у школи славног Ајакса, а одликује га физичка снага и, што смо до сада успели да видимо, веома јак ударац.

Фото: Фудбалери Војводине су кренули са тренинзима у Турској фото: А. Предојевић

- Знам да је Војводина један од најбољих клубова у Србији и да ће навијачи на пролеће од мене очекивати голове – рекао је Секу. – Моја нова екипа жели да игра у квалфикацијама за Лигу Европе и овде смо да се што боље спремимо за оно што нас очекује. Сви су ме у екипи и у клубу одлично прихватили, љубазни су и предусретљиви и потрудићу се да им добрим играма, наравно и головима, на томе узвратим. Од првог дана радим напорно и жеља ми је да се изборим за место међу стартерима, а тренер је ту да о томе одлучи.

Да све на припремама протиче онако како је замишљено, између осталих, стара се и секретар стручног штаба Драгомир Вукићевић.


Пренос(и) на ТВ Арена спорт

У недељу од 15 часова по времену у Србији, украјинска Зорија биће ривал Војводини. Како смо сазнали од Саше Дракулића, велика је вероватноћа да ће гледаоци у нашој земљи моћи да прате овај дуел у директном преносу, пошто је у Белеку екипа ТВ Арена спорт. Остало је да се потпише уговор, а постоји шанса да и остали сусрети Воше буду преношени.


- Знали смо да долазимо у  врхунски хотел, који може да нам понуди заиста максималне услове за рад. Имамо на располагању сјајне терене, однос домаћина је изванредан и на играчима је да се што боље спреме како би на пролеће остваривали жељене резултате – рекао је Вукићевић.

У недељу ће Војводина одиграти утакмицу против украјинске Зорије.

- У тој утакмици, као и у оној коју играмо дан касније са У-23 екипом немачког Вердера, минутажу ће добити сви играчи – најавио је Кривокапић. - После тога, почећемо да повећавамо простор у игри момцима који се наметну за првих једанаест и настојаћемо да се у преостала три сусрета што боље уиграмо.

Фото: Саша Дракулић и Радован Кривокапић фото: А. Предојевић

У Белеку вежба и већи број омладинаца који су се прикључили сениорском погону.

- Сви они треба радом и понашањем да докажу да су заслужили такво поверење и да израстају у озбиљне професионалце. Добиће прилику, а на њима је да је искористе најбоље што умеју – јасан је шеф стручног штаба.


Езе још није стигао

Са осталим играчима, због проблема с турском визом, није у Белек стигао Нигеријац Винсент Езе. Даркулић је у сталном контакту с Новим Садом и сви се овде надају да ће овај проблем бити решен у најкраћем року и да ће се одлични нападач што пре прикључити екипи.


У послеподневним сатима одрађен је још један тренинг и све је протекло у најбољем реду. Лекар Владимир Чолаковић и физиотерапеути Горан Маријан и Немања Мијић нису имали посла, па су спортски директор Саша Дракулић и шеф службе скаутинга Мићо Врањеш прокометарисали да би идеално било да тако остане све до краја боравка на обалама Средоземног мора.
 

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести