Иванић и Бен за пласман Звезде у полуфинале Купа

Фудбалери Црвене звезде пласирали су се у полуфинале Купа Србије после победе над екипом Инђије (2:1)
zvezda
Фото: FK Crvena zvezda

У дуелу у којем је домаћин стигао до драматичне завршнице ипак је већи квалитет црвено-белих пресудио и довео их до тријумфа. Али, треба честитати Инђијцима на куражи коју су приказали од старта дуела.

Сремци су, мотивисани добрим играма против Београђана у првенству, одличан утисак оставили и на почетку овог меча. Изабраници Александра Јањића тачно су знали шта желе, добро стајали на терену, покривали простор, секли у зачетку све акције великог ривала. Уз то Инђијци су истрчавали и добре контре и у неколико наврата били врло опасни.

Најпре је припретио Бањац, али је Борјан зауставио његов ударац да би потом Чермељ био у великој прилици, али је чувар мреже Црвене звезде поново био сигуран.

До 35. минута ништа се значајније није дешавало пред голом зелених. Црвено-бели су имали иницијативу, држали лопту, али несувисло комбиновали, без икакве идеје. Десет минута пре краја првог полувремена пажња фудбалера Инђије је попустила и Звезда је повела. Бен је одлично центрирао са десне стране, а на другој стативи главом лопту у мрежу сместио Иванић. Пресликана ситуација виђена је нешто касније када су ова двојица фудбалера заменила улоге и то је било 0:2. Квалитет Београђана је, ипак, дошао до изражаја без обзира на то што су момци Александра Јањића одиграли добрих 45 минута.


Без дистанце на трибинама

Дуел између Инђије и Црвене звезде означио је повратак гледалаца на трибине. После скоро три месеца  неки меч је одигран пред публиком, уз препоруку да буде највише 1000 гледалаца и да они између себе држе дистанцу од једног метра. Капацитет ,,Градског стадиона“ био је смањен на 800 гледалаца, али растојања међу њима готово да није било. Посебно на делу где су биле најватреније присталице црвено-белих. Видећемо да ли ће бити реакције на ово од надлежних у ФШ-у и како ће протећи остали мечеви.


У наставку чета Дејана Станковића је била та која се за све питала на терену и било је јасно да Инђијци тешко могу барем до пенала. Превише су се повукли домаћи, оставили простор црвено-белима који су овај вешто користили да остваре потпуну доминацију. Уз то, црвено-бели као да су се разљутили пркосним ставом Сремаца у свим овосезонским дуелима са њима и хтели су да постигну још који гол. Долазили су до шеснаестерца, али прилика није било. Све дилеме могао је да реши Вукановић, али је погодио стативу. То је био последњи ,,хитац“ Црвене звезде из тоталне офанзиве, након тога Дејан Станковић одлучио је да појача везни ред и чува резултат. Али, то му није пошло за руком. У 86. минуту Инђија је смањила на 1:2. Након центаршута Димитрова главом је лопту у гол сместио Јовановић.

До краја, за госте је стативу погодио Томане, али остало је – 1:2.

У среду су на програму три преостала четвртфинала: Чукарички - Раднички Ниш (15 сати), Радник - Сурдулица (17), Војводина - Младост Лучани (20).

И. Лазаревић  

Инђија Црвена звезда 1:2 (0:2)

ИНДИЈА: Градски стадион, гледалаца: 800. Судија. Лукић (Београд). Стрелци: Јовановић у 86. за Инђију, а Иванић у 35. и Бен у 39. минуту за Црвену звезду. Жути картони: Видић, Милосављев (Инђија), а Павков (Црвена звезда).

ИНЂИЈА: Прековић 6, Цуцин 6, Михајлов 6, Јовановић 7, Чермељ 6,5, Пуртић 6, Красић 6 (Димитријевић), Бастајић 6,5 (Милосављев 6), Бањац 6,5 (Димитров 6,5), Илић 6,5 (Марковић), Видић 6.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6,5, Гобељић 6,5, Дегенек 6, Милуновић 6, Родић 6,5 (Панков), Бен 8, Петровић 6,5, Јованчић 6,5, Иванић 8 (Гаврић), Вукановић 6,5 (Јовичић 6), Павков 6 (Томане 6,5).

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести