Војводина у четвртфиналу Купа Србије дочекује Младост на „Карађорђу“

Фудбалери Војводине желе да у Купу Србије направе нови искорак и покушају да, на крају, подигну победнички пехар.
Nikola Andric
Фото: Никола Андрић, уз подршку навијача, верује у победу над Лучанцима, фото: Ј. Грлић

Пред сусрете четвртфинала у овом такмичењу, исте амбиције гаје и нови-стари шампион државе Црвена звезда, актуелни освајач Партизан, а ни у Радничком из Ниша нису имуни на најсмелије снове. Све то улива додатну драж у борби за трофеј, а јасно је да ће само у једном клубу моћи да се подиче вредним пехаром. Новосађани имају план како да начине први корак од три преостала и да сутра, напокон и уз присуство публике на трибинама, савладају увек неугодни тим Младости из Лучана.

- Знамо каква нам екипа долази у госте, свесни смо да Младост уме да буде изузетно незгодан ривал, али не размишљамо о неком другом исходу, осим о нашој победи - рекао је Никола Андрић, некадашњи играч екипе из Лучана, а сада десни бек новосадске “Старе даме”. - Имамо квалитет и знање који су нам довољни да испунимо циљ и уђемо најпре у полуфинале купа, али и за оно што би могло после тога да уследи. Ипак, не идемо толико далеко, размишљамо само о вечерашњој утакмици и о томе како да обрадујемо наше навијаче.

Младост је на мегдан Партизану у утакмици 27. кола Суперлиге, изашла с комбинованим тимом и претрпела је убедљив пораз (1:4).

- Нисам гледао утакмицу у Београду, али сам из извештаја видео да је тренер Станић изоставио пуно проверених фудбалера. Уместо њих, на терен је послао младе играче, момке које знам из времена када сам носио дрес Младости, тако да наш сутрашњи супеник и није могао да се нада повољнијем исходу. Јасно је да у том клубу раузмишљају о следећој сезони, када ће у сваком тиму морати на терену да буду и два бонус играча, па сада желе да се увере на кога све могу да рачунају за ту улогу. Да су с Партизаном заиграли у најјачем саставу, била би то много неизвеснија утакмица и не би црно-бели тако лако стигли до бодова.


И гледаоци на Карађорђу

За гледаоце који уживо желе да испрате ток ове занимљиве утакмице, отворене ће бити само западна и северна трибина стадиона, а број оних који ће тамо моћи да уђу лимитиран је на 1.000 људи. Улаз на Запад биће дозвољен власницима сезонских улазница за овај сектор, а и власници сезонских карата за Исток, такође ће моћи да уђу на Запад. За улазак на северну трибину, биће потребно да се преузму бесплатне карте, које ће се делити у просторијама навијачке групе “Фирма” на северној трибини стадиона, сат времена пре почетка дуела.


У односу на претходни првенствени сусрет који је Младост, пре прекида сезоне, одиграла код куће с Инђијом, у тиму из Лучана у Београду је недостајало чак осам стандардних играча. Тренер Станић одмарао је голмана Зечевића, Каришика, Лазара и Петра Јовановића, Бојовића, Радивојевића, Јешића и Шатару, а уместо њих прилику су добиле јуноше - голман Кнежевић (20), Бабић (19), Кос (18), Перовић (18), Радовић (20), Кијевчанин (21), Селенић (21) и Жунић (18).

- У првенству Лучанци немају никаквих амбиција, а очигледно је да ће у купу да покушају да нам поремете планове. То, међутим, не треба да нас оптерећује, морамо да размишљамо о томе да испунимо све захтеве које шеф Ненад Лалатовић буде поставио пред нас и да пронађемо пут до пласмана међу четири најбоље екипе. Сутра ће на трибинама бити и око 1.000 наших навијача, што ће нам представљати додатни мотив да пружимо добру партију. Волео бих да на крају сви заједно прославимо улазак у полуфинале, чиме бисмо потврдили реалност наших размишљања да можемо и хоћемо да уђемо и у финале и, коначно, подигнемо победнички пехар - поручио је Никола Андрић.

Утакмица Војводина - Младост почиње сутра у 20 часова на стадиону “Карађорђе”, уз пренос на првом програму ТВ Аренаспорт.

А. Предојевић

Четвртфинални сусрети

Сутра

БЕОГРАД: Чукарички - Раднички Ниш (15)

СУРДУЛИЦА: Радник - Партизан (17.30)

НОВИ САД: Војводина – Младост (20)

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести