Ивица Илиев : Имамо тим за велика дела

Фудбалски клуб Партизан био је активан у зимском прелазном року, доведена су чак петорица играча, а три момка из омладинске школе кооптирана су у први тим и озбиљно конкуришу за место међу 11 најбољих.
Ivica Iliev sportski direktor Partizana  Foto: Youtube/printcreen
Фото: Youtube Printscreen

Не треба заборавити ни летос доведеног Армина Ђерлека (17) који је експлодирао на припремама на Кипру и најавио велике домете. Све су ово разлози за задовољство Ивице Илиева, спортског директора црно-белих.

- Мислим да смо овога пута погодили са свим фудбалерима које смо довели. Имамо најкориснијег играча Суперлиге, момка који је као леви бек потпуно зауставио једног Зорана Тошића, једног од најбољих задњих везних млађе генерације, и правог креативца који ће кад достигне праву форму показати сав свој потенцијал. Ради се о Ђорђу Ивановићу, Слободану Урошевићу, Саши Зђелар и Јурију Вакулку. Све су то момци који ће бити носиоци игре нашег тима. Уз то, продали смо само Евертона и то зато што нас је човек својим понашањем задужио и хтели смо да му изађемо у сусрет. Када овим играчима додам и Армина Ђерлека, Светозара Марковића и Луку Цуцина јасно је да смо јачи него јесенас. Поставили смо добру основу и очекујемо да нам се то врати кроз серију победа – рекао је Илиев.

Спортски директор Партизана свакако је најзадовољнији довођењем Ђорђа Ивановића.

- Ђорђе је и на припремама показао да је универзалац, да пођеднако добро може да игра на више места у тиму. Дошао је код нас као централни везни, а одлично се снашао и у улози лутајућег шпица што је оно што смо хтели. У модерном фудбалу фудбалер не сме бити ограничен на једну улогу у тиму, мора бити способан да обавља више задатака. Ивановић је то савршено радио на Кипру. Са њим смо добили заиста много.

Пресрећан је Илиев и због довођења Саше Здјелара.

- Фантастичан играч, један од најталентованијих задњих везних у Европи. Годинама нам је био жеља која нам се ове зиме напокон остварила. Већ на првој утакмици у нашем дресу показао је сав свој квалитет, хвалили су га тренер и сви медији и то довољно говори о њему. У пару са Данилом Пантићем биће то централна веза какву давно нисмо имали - поносан је Илиев и на двојицу момака из омладинске школе. - Лука Цуцин је велики добитак, на припремама је показао све карактеристике модерног бека: агилност, способност да без проблема обавља офанзивне и дефанзивне задатке, технику. Напокон смо нашли правог заменика за Мирослава Вулићевића. Упамтите и име Светозара Марковића, обећавам вам да ће то бити прави наследник Николе Миленковића. Са својих тек 17 година показује изузетну зрелост, без страха улази у дуеле. Он ће за неколико година бити командант наше одбране.

На крају смо питали Ивицу Илиева хоће ли све горе наведено бити довољно да се елиминише Викторија Плзењ.

- Незахвално је о томе причати, у фудбалу некад није пресудан квалитет већ срећа. Да имамо одличан тим, имамо, али ни Чеси нису наивни. Сигуран сам да ће момци учинити све да прођу даље, а ми око њих смо ту да им у томе саветима и добрим третманом помогнемо – закључио је спортски директор Партизана.

И. Лазаревић  

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести