Ивица Илиев најавио трансфере: Евертон пред вратима СПАЛ-а

Последњи дани (сати) Бразилца Евертона Луиза у Партизану...
iliev
Фото: Youtube Printscreen

На његово место сигурно долази замена, најавио је спорткси директир Партизана Ивица Илиев.

„Радимо на Евертону, ми (Партизан) и СПАЛ. Евертон је своје договорио. Остали су само детаљи, близу смо. Коректно је да му изађемо у сусрет, али и да зарадимо. Он је у Партизану направио бруталне ствари, помогао да освојимо трофеје, пласирамо се у групну фазу Лиге Европе... Неке ствари новац не може да плати, а он нам је дао своје срце и остаће забележен као један од најбољих и највољенијих странаца који су играли у Партизану. Треба да будемо поносни што је био део нашег клуба“, рекао је спортски директор црно-белих о трансферу борбеног Бразилца у клуб који се прошле године, после пола века, вратио у Серију А.  

Илиев  је апострофирао и добру, пословну страну овог трансфера за Партизан.

„Продати играча којем истиче уговор за шест месеци, који за који месец пуни 30 година и то у клуб који се такмичи у Серији А, довољно говори и о његовом квалитету, али и о Партизану - истакао је Илиев.  Иако  се о новцу не прича, према ранијим информацијама из Италије, Партизан би за Евертона требало да добије 600.000 евра (можда и нешто више). Уз то ће знатно смањити расходе за његову плату. На Евертоново место сигурно ће, каже Илиев, доћи замена, можда и две. Он није желео да спомиње имена, али је понавио да је Радосав Петровић приоритет. Чека се, дакле, миг лисабонског Спортинга, а чињеница да он не може да наступа за Партизан у Лиги Европе променила је ствар утолико што га сад Партизан жели на једногодишњу позајмицу.“

Помало у сенци приче о Евертону, одласцима и доласцима нових играча (за сада је у Партизан као нови играч дошао једино бек Слободан Урошевић), је голман Владимир Стојковић, једна од најважнијих карика у тиму Мирослава Ђукића.

„Стојковић је играч Партизана, има уговор до лета. Ја бих волео да остане до краја каријере, он много воли Партизан, и мислим да ту неће бити проблема. Моја жеља јесте да он остане овде и после лета“, каже Илиев.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести