ЈУНАК ВОШИНЕ ПОБЕДЕ ПРОТИВ ИМТ-А МИХАИЛО ИВАНОВИЋ ОПТИМИСТИЧКИ НАЈАВИО НАСТАВАК СЕЗОНЕ Ништа више није као пре

Ових дана, док се септембар октобру предавао, сећање на фудбалски мај 1999. године био је обојен резултатским велеобртом на Ноу кампу у Барселони, пред 90.000 гледалаца.
С
Фото: фК Војводина

Бајерн је тада против Манчестер јунајтеда водио са 1:0 у финалу Лиге шампиона. У интервалу надокнаде времена, међутим, головима Шерингема и Солксјера Јунајтед је освојио другу европску титулу и триплу круну у сезони. „Ништа више неће бити као пре у Премијер лиги“, рекао је тада предводник шампиона Дејвид Бекам.

То сећање, на микро плану, освежили су Вошини играчи у сусрету са Јавором на Карађорђу и јунајтедовским велеобртом вратили веру у састав Војводине који је таворио у доњем дому на табели. Наравно, нити је могуће, нити нам је намера била да поредимо Вошу са Јунајтедом, или Јавора са Бајерном, као ни вредности српске Суперлиге са елитним европским такмичењем.

Још мање да било ког играча Војводине доводимо у раван са Бекамовом величином. Али после Вошине победе против ИМТ-а, чиме је оверен брејк у првенству, што би тенисери казали, јунак тријумфа, двоструки стрелац Михаило Ивановић изговорио је нешто што нас је вратило безмало четврт века у прошлост.

-Све је сада другачије (ништа више није као пре, што рече Бекам) – приметио је Ивановић. – Коначно смо поставили све на своје место. Што се мене и мог учинка тиче, не постоји ништа лепше од тога што сам доживео у тој утакмици. Био је то мој првенац у Вошином дресу. Па одмах и други и то у години када идемо усусрет двоструком јубилеју, 110 година постојања клуба и цео један век нашег Карађорђа. Нисам могао да спавам ноћ после утакмице. Људи

ме сусрећу, честитају, на стотине позива имао сам из Бачке Паланке, места у коме сам одрастао.

Ивановић с правом очекује да ће тренерово поверење заслужити и у сусретима који следе.

Свестан је, такође, чињенице да је у напорном систему такмичења тренер тај који тим саставља, сходно тренутном расположивом кадру, расположењу сваког појединца у екипи, али и особинама противника.

-То је био тек почетак. Хвала тренеру Поповићу што је у мене веровао и што ми је шансу указао. Помогао ми је да потиснем сећање на Сампдорију и једногодишњи боравак у Италији, да ме 100-процентно духом пресели на Карађорђе. Ништа играчу не може да учврсти самопоуздање колико конкретан учинак на терену. Осећам се слободно, као да су оне стеге, изазване лошом серијом, коначно попустиле тако да сада на отвореној сцени могу да одиграм, не страхујући за исход. Хвала и навијачима који су веровали у нас. Једва чекам нови састанак с њима на Карађорђу после првенствене паузе. У међувремену, идемо у Нови Пазар, по бодове, наравно – оптимистички је, у разговору за Дневник, гостовање у 11. суперлигашком колу најавио двоструки стрелац против ИМТ-а Михаило Ивановић.

Л.Бакмаз

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести