Кикиндски клубови спремни за Војвођанску лигу

Уласком Козаре у Српску фудбалску лигу Војводине у војвођанском рангу такмичења из подручја града Кикинде надметаће се преостала три клуба и то Градски ОФК Кикинда  и ЖАК а од сеоског је то Слобода из Нових Козараца.
fudbalska lopta
Фото: Dnevnik.rs

У прелазном року дошло је до промене играчког кадра унутар наведених клубова, док су тренери у њима остали.

У фудбалском клубу кикиндског ЖАК-а пауза у првенству је искоришћена како би се изабрала нова управа на чијем је челу Андраш Терек, привредник из Кикинде, а у исто време у редове “железничара” појачали су: Врбачки (Младост, Бачки Јарак), Лолић, Коцкар и Пајти (Слобода, Нови Козарци). А из клуба су отишли први стрелац Борис Ћирић (Раднички, Зрењанин), Фејеш (Делија, Мокрин), Малеш (Јединство, Нови Бечеј). Тим са Вашаришта прославио је скромно 13. август који је датум оснивања, када су 1931. године заљубљеници запослени у кикиндској железничкој станици одржали скупштину и формирали свој клуб. “Железничари” су у припремном периоду одиграли више контролних мечева у којима је тренер Јовица Лакић поверење указао свим првотимцима на које рачуна у јесењи део првенства. Последњи припремни меч ЖАК је одиграо на свом терену против бившег прволигаша а сада спрколигаша Бечеја из града на Тиси и претрпео пораз од 4:0. На списку тренера Лакића налази се 30 имена од којих је чак двадесетак играча испод 20 година. У новој сезони тренер може да рачуна чак на два искусна голмана Митровића и Гајинова, а ту су и два талентована шеснаестогодишњака М. Француски и Томашевић. Најискуснији играча у екипи је Јанков. Што се тиче тима из Нових Козараца коју са клупе успешно води тренер Раде Медић може се рећи да није било великог промета играчког кадра. У екипи испред мреже више неће стајати  голман Кристијан Ковач, који се посветио суђењу, а отишли су Лолић, Коцкар и Пајтин. У новој сезони дрес Козарчана носиће искусни голман Марко Живков. Поред њега стигао је и Марко Зечевић.

У екипи Кикинде у прелазном року дошло је до знатних играчких промена. Тренер Александар Кресоја не може да рачуна на Кењала, Грујића, Киурског. У исто време у екипу су се вратили Лаништанин и искусни Ђукић, који ће пуно значити тиму са градског стадиона у предстојећој сезони.       

М. С. 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести