Кокеза: Пораз у Украјини сраман, анализа у среду

БЕОГРАД: Председник Фудбалског савеза Србије Славиша Кокеза извинио се данас нацији за тежак пораз у Украјини (5:0) и позвао јавност да пружи подршку репрезентативцима и селектору Младену Крстајићу пред меч против Литваније, после чега ће бити направљена детаљна анализа свега урађеног. 
slavisa kokeza
Фото: fss.rs

Кокеза је, у друштву потпредседника Марка Пантелића и Ненада Бјековића, као и спортског директора Дарка Ковачевића, на конференцији за медије у Кући фудбала поручио је да је недопустив начин и приступ у Лавову.

У лично име, у име ФСС, фудбалера и стручног штаба извињавам се нацији због дебакла у Украјини, лошој утакмици и срамном пораза. То је недопустиво...И раније је било пораза, биће их и у будућности, али оно што је спорно је начин. Добар део одговорности има руководство на челу самном и стручни штаб, рекао је Кокеза у Старој Пазови.

Он је навео да је садашњи тим "орлова" најбоље што имамо и да играчи морају да "гину" за национални дрес.

Морају да дају све од себе, више него у клубовима. Национални дрес је светиња и не може да буде мање вредновање од клупског, казао је председник ФСС.

Према његовим речима. приоритет целог Савеза је пласман на ЕУРО који се чека две деценије.

Верујем да наши фудбалери то могу да ураде и да ће то у наредним утакмицама показати. Све остале ствари, питања, анализе, имаћемо после утакмице са Литванијом. Тада ће се одржати састанак Извршног одбора, у среду, најавио је Кокеза.

Он је замолио медије да сва питања, која данас нису била дозвољена на конференцији у Старој Пазови, буду постављена након меча са Литванијом.

Морамо да победимо Литванију да бисмо наставили наш циљ, пласман на ЕП. Верујем да наши играчи могу то да ураде и да ће то показати на терену, закључио је председник ФСС.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести