Комисија води клуб до избора новог председника ФК Војводина

У Фудбалском центру “Вујадин Бошков” у Ветернику је ванредно заседала Скупштина ФК Војводина, која, после оставки донедавног председника Управног одбора Душана Мијића и председника Надзорног одбора Драгослава Вуковића, настоји да изабере новог првог човека клуба.
Sa vanredne sednice Skupštine FK Vojvodina Foto: B. Lučić
Фото: Са ванредне седнице Скупштине ФК Војводина Фото: Б. Лучић

Због кратког времена које је протекло од прошлог заседања највишег клупског тела, одговарајуће решење још није пронађено, па је именована Комисија која ће руководити клубом и утврдити право економско, финансијско и правно стање ФК Војводина.

Скупштини су присуствовала 33 њена члана (од 55 укупно), чиме је она имала кворум и могла да доноси пуноважне одлуке. Након што су изабрана радна тела, председник Милан Давидов је рекао:

“Нисмо успели да пронађемо озбиљно и трајно решење за место председника Управног одбора, па, у складу са својим овлашћењима, предлажем да именујемо Комисију која ће, до избора новог председника, обављати тај посао. У њу предлажем привредника Ненада Рончевића,  генералног директора “Дневник Војводина преса” Душана Влаовића, потпредседника Скупштине Драгана Вељкова, као и адвокате Милана Ђукића и Милана Ђурића. Очекујем да ћемо у најскорије време, већ за десетак дана, имати и предлог за новог председника клуба.”

Предлог Давидова чланови Скупштине једногласно су прихватили.

Thumbnail

Дневни ред био је донекле измењен, јер је члан Надзорног одбора Марко Петровић поднео оставку на ту функцију, па је уместо њега у ово тело изабран адвокат Горан Карадаревић.

Потпредседник Скупштине Стеван Лалошевић напоменуо је да Комисија која је оформљена преузима овлашћења Управног одбора, до тренутка када он буде оформљен, а Миленко Дамјанић је додао да ће задатак новоустановљеног тела бити и да припрема људе који желе и могу да помогну клубу финансијским средствима.

Члан Комисије Душан Влаовић, по завршетку ванредне седнице Скупштине клуба, рекао је:

“До избора новог Управног одбора, приоритет у раду биће нам да обезбедимо нормално функционисање клуба. Уз то, под хитно ћемо се посветити деблокади рачуна који је блокиран од децембра прошле године, као и финансирању Омладинске школе и комплетног клуба. Радићемо и на утврђивању правог финансијског стања и броју издатих меница, а оформићемо и правни тим који ће у најкраћем року направити анализу текућих судских спорова. Наравно, предстоје нам и хитни разговори са потенцијалним спонзорима. Уз све ово, мораћемо да обезбедимо услове за остваривање одговарајућег нивоа спортског дела, тј. резултата свих селекција, посебно првог тима, како би они били онакви на какве су  присталице Војводине и сви Новосађани навикли. Имамо пуно поверење у садашњи стручни штаб и у младе стручњаке који су поникли у клубу и од њих очекујемо да од постојећег играчког кадра извуку максимум на оба фронта, у првенству и Купу Србије.
 

А. Предојевић
 

 

 

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести