Куп Новог Сада у фудбалу за млађе категорије 1. и 2. фебруара

Челни људи Фудбалског савеза Града Новог Сада ове године дошли су на идеју да организују први Куп Града, на којем ће учествовати дечаци рођени између 2006. и 2009. године.
Selekcija dečaka Novog Sada, rođenih 2007. godine, posetila Segedin  Foto: privatna arhiva
Фото: Селекција дечака Новог Сада, рођених 2007. године, посетила Сегедин  Фото: приватна архива  

У четири узрасне категорије, 1. и 2 фебруара, дечаци ће имати прилику да покажу фудбалско умеће.

Повод за организацију Купа, како је нагласио Новак Кострешевић, председник ФСГНС, јесте Дан Новог Сада и жеља да дечаци науче колико је 1. фебруар важан у историји града, али и да се друже с вршњацима из градова побратима и пријатеља највеће вароши у АП Војводина. Поред малих Новосађана, на Купу ће учествовати и екипе из Бањалуке, Темишвара (Румунија), Печуја и Сегедина (Мађарска), односно Будве (Црна Гора).

- Само такмичење одржаће су дворани на Сланој бари, односно на терену с вештачком подлогом у Спортском центру Сајмиште - објаснио је Кострешевић. - Поред гостију из других средина који ће се појавити на турниру, боје нашег града браниће четири селекције које је одбрала инструкторска служба ФСГНС, на челу са Милошем Пенићем. Жеља нам је да Куп Града постане традиционална манифестација, која ће се играти увек 1. фебруара. На тај начин, наш савез прикључује се обележавању Дана Новог Сада, уједно изражавајући захвалност градоначелнику Милошу Вучевићу који нам пружа пуну подршку у раду.

Предвиђено је да се само такмичење у свакој од конкуренција игра у по две групе, са по три екипе. Најстарији момчићи, дакле, они који су рођени 2006. и 2007. године, своје сусрете играће у СЦ Сајмиште, док ће се утакмице оних млађих одржавати у СЦ Слана бара. Старији ће се надметати у великом фудбалу, а најмлађи дечаци показаће умеће у малој варијанти најпопуларнијег спорта, такмичећи се с 5+1 играча на терену.

- Током шест месеци радили смо селективне тренинге с младим нараштајем, у којима је учествовала већина тренера млађих категорија с територије Новог Сада - рекао је Милош Пенић. - Одрадили смо 10 таквих окупљања, па је кроз процес селекције прошло око 250 дечака, од којих смо изабрали оне најбоље. У децембру прошле године  били смо у Сегедину где смо играли с домаћином, а у плану нам је да посетимо и остале градове у региону, с циљем да деца међусобно развијају пријатељства, али и љубав према фудбалу.

С поносом у ФСГНС истичу чињеницу да су дечаци добили нову спортску опрему у којој ће наступити на Купу Града.

- Жеља нам је да се дечаци покажу у најлепшем светлу и очекујемо испуњене трибине у СЦ Слана бара - додао је координатор такмичења Веселин Вилотијевић. - Улаз у дворану биће бесплатан, а на теренима ће се појавити око 400 дечака, разврстаних у 24 екипе. Додела медаља и признања одржаће се у хали на Сланој бари, 2. фебруара, па позивамо све љубитеље фудбала, децу и њихове родитеље да дођу и с нама проведу, верујем, незаборавне тренутке.

 А. Предојевић

 

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести