Лалатовић: Играчи  и запослени су незадовољни, молим Вучића за помоћ

Шеф стручног штаба Војводине Ненад Лалатовић на конференцији за новинаре пред меч са Мачвом, осврнуо се на актуелну ситуацију у клубу.
Nenad Lalatovic
Фото: Ненад Лалатовић, фото: Ј. Грлић

„Меч са Мачвом не долази у добром тренутку по нас. Моји играчи су апсолутно разочарани. Атмосфера на тренинзима није баш сјајна. По резултатима добро стоје ствари, али овде многи испаштају. Испашта стотину поштених новосадских породица које имају минималне плате. Мени их је стварно јако жао. Једва преживљавају“, рекао је Лалатовић.

Што се предстојеће утакмице, Лалатовић каже да је Мачва квалитетан противник.

„Победили су Инђију, у успону су форме,. На жалост, нећу моћи да рачунам на Симића, Саничанина, Бојића, Антића, Вукадиновић је под знаком питања.  Можда то плод ове ситуације у клубу“, каже.

 Додаје да је на тренинзима свега 14-15 играча.

„Не могу да схватим како се људи овде не дозову пламети и да схвате колико је Војводина велики клуб. Ово је срамота. Туђе ратове ја нећу да водим, не занимају ме туђе сујете. Мене занимају само играчи и запослени у клубу, друго ме не занима ништа. Молим градоначелника нашег Милоша Вучевића и управу клуба да седну и да се договоре.  Тражили сте да трофеј стигне у Нови Сад, господине градоначелниче, ми смо га донели. Можемо да решимо овај проблем, ако ви желите да га решите са управом клуба, за један минут. Ово је велики клуб и молим нашег председника Александра Вучића, који је Србију направио овако великом, да помогне“, рекао је Лалатовић.

Обраћајући се управи клуба, Лалатовић је рекао да  не разумеју  колико је велик проблем.

"Вама су фрижидери пуни, а мојим запосленима у вашој Војводини и вашим играчима, који једва преживљавају, можда су фрижидери празни. Ви можда немате осећај тај колико је људима потребан новац. Неко можда мора да плати алиментацију, да помогне мајки, оцу, није битно за шта је потребно", наводи Лалатовић.

Како је реkао, верује да смета многима и да би многи волели да му виде леђа јер говори о овоме.  Рекао је да ће ићи до краја у томе да запослени и играчи добију оно што је њихово, па и по цену тога да буде смењен.

Додаје да ће играчи можда да туже клуб због неисплаћених зарада.

"Нећу да окрећем главу, него идем ка томе да се проблем реши. Никог се не бојим, не бојим се ни последица, јер немам разлога да их сносим, а и да имам, опет ћу тражити исто - а то је оно што припада стотини породица у Војводини и играчима. Ако не можете да се уразумите, а размуни сте људи, онда молим председника Вучића да направи један телефонски позив и да им објасни да је то срамота", навео је Лалатовић.

У 17. колу Супер лиге Србије, фудбалери Војводине сутра дочекују екипу Мачве на „Карађорђу“. Меч ће се играти од 14 часова и то без присуства гледалаца, али уз директан пренос на првом каналу телевизије Арена спорт и Новосадске ТВ.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести