Лалатовић: Војводина жели да освоји Куп

У просторијама Фудбалског савеза Србије одређени су парови четвртфинала Купа Србије. Жребом су одређени и домаћини утакмица, па ће тако Војводина угостити Младост из Лучана, Инђија шампиона Црвену звезду, Радник у Сурдулици Партизан, а Чукарички Нишлије.
ј
Фото: Ј. Грлић

Чини се да су Новосађани добро прошли и да имају лепу прилику да се нађу у полуфиналу овог такмичења.

- После свих дешавања везаних за период дуге паузе, за жреб не могу да кажем ни да је био добар, нити да је био лош – рекао је шесф струче Ненад Лалатовић. – Једноставно, преко 50 дана сви смо били ван тренинга и ни једна од екипа сигурно неће бити у форми у којој је била у тренутку прекида сезоне. Због тога сматрам да су у сва четири четвртфинална дуела шансе 50:50, да изразитих фаворита нема, без обзира на имена екипа, и да свако сваког може да савлада.

Направио је тренер блиц-анализу тима Младости.

- Са сигурношћу могу да кажем да се нећу опустити, баш као што право на то немају ни фудбалери. Лучанце је јако тешко избацити из Купа, где нема поправног испита, реч је о тиму који игра веома организовано, при чему се јасно уочава идеја и улога коју у таквом стилу има мој велики пријатељ, тренер Ненад Нешко Миловановић. Урадио је пуно тога доброг у српском фудбалу и заиста га изузетно ценим, као једног од најбоljих стручњака у нашој земљи. Наравно, сада на клупи Младости седи Горан Станић, а радујем се сусрету с његовим помоћником, мојим другом из детињства и школе Игором Савићем – Сармом. С друге стране, Војводина жели да покуша да освоји трофеј у овом такмичењу, заслужује га по свему, баш као и наши навијачи и читав град Нови Сад. Ипак, на жељеном путу неће нам бити лако, али ћемо учинити све да максимално спремни и мотивисани дочекамо утакмицу 3. јуна.

Лалатовић је посебно желео да нагласи и следеће:

- После доба короне, искрено се надам да привилегованих екипа у Купу неће да буде, јер наш народ је заслужио да прати такмичење по „пе-есу“, уз врхунско суђење. Преживели смо сви заједно пуно тога и прижељкујем да Куп донесе сусрете којима ћемо се сви радовати, у којима неће бити замерки било које врсте, па нека тренутно најбољи тим тријумфује. Пехар не мора да припадне сваки пут искључиво двема екипама, волео бих да сада оде у руке неком трећем тиму, а лично се надам да то може да буде Војводина – поручио је Ненад Лалатовић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести